Irán nemieni zmraziť export ropy

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 08:13 • 2 min
Irán nemieni zmraziť export ropy

DUBAJ - Irán neplánuje zmraziť objem produkcie ropy a export. V nedeľu to uviedol štátny tajomník ministerstva ropného priemyslu Rokneddin Javadi. Krajina sa snaží dostať svoj export na úroveň, ktorú dosahovala pred uvalením sankčného režimu.

slovakia

left justify in out

"Na základe súčasných okolností nevydala vláda a ministerstvo ropného priemyslu žiadne politické rozhodnutie ani plán smerom k Národnej iránskej ropnej spoločnosti (NIOC) na zastavenie nárastu produkcie a exportu,“ povedal Javadi.

 

Podľa jeho slov iránsky export ropy bez plynových kondenzátov dosahuje 2 mil. barelov ropy denne. "Do polovice leta bude exportná kapacita 2,2 mil. barelov za deň,“ povedal. Stretnutie členov Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) je naplánované na 2. júna. V apríli sa nepodarilo dosiahnuť dohodu o zmrazení produkcie medzi členskými krajinami OPEC-u a producentmi, ktorí do OPEC-u nepatria.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies