Investície z Plánu obnovy a odolnosti SR na zdravotníctve budú pokračovať – zaznelo na stretnutí ministerky zdravotníctva a vicepremiéra pre plán obnovy

NETKY.SK • 9 November 2023, 09:45 • 2 min
Investície z Plánu obnovy a odolnosti SR na zdravotníctve budú pokračovať – zaznelo na stretnutí ministerky zdravotníctva a vicepremiéra pre plán obnovy

BRATISLAVA - Zástupcovia Ministerstva zdravotníctva a Úradu vicepremiéra pre plán obnovy sa na dnešnom popoludňajšom stretnutí na pôde MZ SR zhodli na dôležitosti spolupráce a koordinácie pri plnení míľnikov Plánu obnovy a odolnosti SR, týkajúcich sa zdravotníctva, a to tak v oblasti reforiem, ako aj jednotlivých investícií.

slovakia

left justify in out

Diskutovanou témou bola aj avizovaná  zmena zákona 540/2021 Z.z. o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti v platnom znení v kontexte navrhovaného posunu termínu, dokedy by zariadenia ústavnej zdravotnej starostlivosti mohli dostať rozhodnutie o ich zaradení do I. kategórie. Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková ubezpečila, že  ministerstvo  zdravotníctva v spolupráci so zdravotnými poisťovňami robí potrebné kroky k tomu, aby bolo   zabezpečené plné fungovanie nemocníc v súčasnom rozsahu poskytovania zdravotnej starostlivosti z pohľadu pacienta a zároveň plnenie záväzkov súvisiacich s reformou Optimalizácia siete nemocníc (OSN).  Zdôraznila, že táto zmena neohrozí realizáciu reformy.

 

Obaja najvyšší predstavitelia rezortov sa zhodli na tom, že navrhovaná zmena nemá dopad na spustenie OSN v zmysle prijatej legislatívy. Podpredseda vlády skonštatoval, že v týchto intenciách budú informovať Európsku komisiu.

Témou stretnutia boli aj ďalšie otázky súvisiace s plnením míľnikov  Plánu obnovy a odolnosti SR, pričom vicepremiér  Peter Kmec ubezpečil ministerku zdravotníctva o maximálnej súčinnosti jeho úradu pri všetkých témach týkajúcich sa plánu obnovy a spadajúcich do kompetencii rezortu zdravotníctva, tak aby ministerstvo akcelerovalo implementáciu tohto dôležitého strategického dokumentu.

 

Obidvaja členovia vlády zhodnotili stretnutie ako veľmi konštruktívne, ocenili aj reálne zhodnotenie stavu a aktuálnej situácie, v ktorej sa ministerstvo zdravotníctva v súvislosti s plnením POO SR nachádza.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Úrad vlády SR, Foto: Slovenský večerník
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies