Počet úmrtí na koronavírus vo svete presiahol až tri milióny

NETKY.SK • 17 Apríl 2021, 16:15 • 2 min
Počet úmrtí na koronavírus vo svete presiahol až tri milióny

Celosvetový počet úmrtí v dôsledku nákazy koronavírusom dnes presiahol tri milióny.

slovakia

left justify in out

Štatistiky, ktoré zostavuje Johns Hopkins University potvrdili celosvetový počet úmrtí v dôsledku nákazy koronavírusom, ktorý už presiahol 3 milióny. Počet obetí koronavírusu je už taký ako počet obyvateľov ukrajinského Kyjeva, Caracasu vo Venezuele alebo metropolitnej oblasti portugalského Lisabonu.

 

img


Úmrtia po nákaze koronavírusom sú vo svete pritom znova na vzostupe, v priemere sa pohybujú okolo 12-tisíc denne. S nákazlivejšími variantmi vírusu stúpa aj počet nakazených, ktorý predstavuje zhruba 700-tisíc denne. „Toto nie je situácia, v ktorej by sme chceli byť po 16 mesiacoch pandémie, v ktorej máme osvedčené kontrolné opatrenia,“ vyjadrila sa jedna z predstaviteliek Svetovej zdravotníckej organizácie Maria Van Kerkhove. Predpokladá sa však, že skutočný počet mŕtvych je značne vyšší, a to v dôsledku možného utajovania zo strany vlád aj možného prehliadania prípadov v skorom štádiu pandémie.

 

Mohlo by vás zaujímať: Európska lieková agentúra preskúmava monoklonálnu protilátku VIR-7831 pre pacientov s COVID-19

Keď v januári presiahol celosvetový počet úmrtí dva milióny, v Európe a Spojených štátoch začínali očkovacie kampane. V súčasnosti už očkujú proti koronavírusu vo viac ako 190 krajinách, hoci pokrok v snahách o dostanie vírusu pod kontrolu sa značne líši. Zo 700 miliónov rozdistribuovaných dávok vo svete zhruba 87% podali v bohatých krajinách. Zatiaľ čo vakcínu v bohatých krajinách dostal každý štvrtý človek, v chudobných štátoch to bol jeden človek z 500.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona