Šutaj Eštok podpísal dohodu s Ukrajinou o spolupráci v oblasti CBRN bezpečnosti: Čo to znamená pre hranice a bezpečnosť?

NETKY.SK • 11 Apríl 2024, 16:10 • 2 min
Šutaj Eštok podpísal dohodu s Ukrajinou  o spolupráci v oblasti CBRN bezpečnosti: Čo to znamená pre hranice a bezpečnosť?

Posilnenie medzinárodnej a bilaterálnej spolupráce v oblasti chemickej, biologickej, radiačnej a jadrovej bezpečnosti /CBRN/ je predmetom dohody medzi ministerstvom vnútra SR a Správou Štátnej hraničnej správy Ukrajiny o interakcii a spolupráci v týchto oblastiach.

slovakia

left justify in out

Dohodu počas spoločného rokovania vlád  vlád Slovenska a Ukrajiny vo štvrtok 11.  apríla 2024 podpísali minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a vedúci správy ukrajinskej pohraničnej stráže Serhii Deineko.

Dohoda upravuje spoluprácu v oblasti predchádzania a boja proti nelegálnemu pohybu zbraní hromadného ničenia a zaisťovania nebezpečných materiálov na ukrajinsko-slovenskej hranici. Prebiehať má formou výmeny informácií a realizáciou seminárov a cvičení v rámci projektov, ako aj vzájomnou pomocou pri zásahoch počas CBRN udalostí a incidentov na ukrajinsko-slovenskej hranici.

„Téma CBRN hrozieb naberá v poslednom čase na aktuálnosti. Preto výmena skúseností a rozvoj odborných štandardov a ich zapracúvanie do výkonnej a úradnej činnosti sú kľúčové pre stabilitu a bezpečnosť ktoréhokoľvek štátu v ktoromkoľvek regióne,“ spresnil  minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR, Foto: Tlačový odbor MV SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies