Inter Miami angažoval Jordiho Albu: "Pomôže nám dosiahnuť klubové ciele"

NETKY.SK • 21 Júl 2023, 10:15 • 2 min
Inter Miami angažoval Jordiho Albu: "Pomôže nám dosiahnuť klubové ciele"

MIAMI - Španielsky futbalista Jordi Alba sa po odchode z Barcelony stal hráčom Interu Miami. Americký klub zámorskej MLS o tom informoval vo štvrtok.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný obranca sa v klube stretne s bývalými spoluhráčmi Lionelom Messim a Sergiom Busquetsom. Alba podpísal kontrakt do roku 2024 s opciou na ďalší ročník. Ľavý obranca pôsobil v Barcelone desať rokov, v júli tohto roka mu s "blaugranas" vypršal kontrakt.

"Jordi je dynamický a skúsený hráč, ktorého sme radi získali, aby sme pokračovali v posilňovaní nášho tímu. Už viac ako desať rokov dokazuje, že je jedným z najlepších obrancov. Vieme, že pomôže Interu Miami dosiahnuť klubové ciele v tejto sezóne aj v tých ďalších," citovala agentúra AFP vyhlásenie floridského tímu, ktorý má záujem aj o ďalšieho bývalého hráča Barcelony Andrésa Iniestu. 

Tridsaťdeväťročný stredopoliar je v súčasnosti voľným hráčom po tom, čo začiatkom júla skončil svoje šesťročné pôsobenie v japonskom Vissel Kóbe. Alba získal s Barcelonou šesť titulov v španielskej La Lige, päť španielskych Kráľovských pohárov, štyri španielske Superpoháre a v sezóne 2014/2015 s tímom triumfoval v Lige majstrov. V roku 2016 vybojoval aj európsky Superpohár a zvíťazil na majstrovstvách sveta klubov. Za národný tím odohral 93 zápasov a bol súčasťou víťazného mužstva na ME 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Free Press Journal
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies