St. Louis Blues si svojho brankára udržali, podpísali šesťročný kontrakt

NETKY.SK • 12 Marec 2021, 11:23 • 2 min
St. Louis Blues si svojho brankára udržali, podpísali šesťročný kontrakt

Jordan Binnington St. Louis Blues potiahol zo zámorskej hokejovej NHL až k zisku Stanleyho pohára v sezóne 2018/2019 a teraz sa dočkal zaslúženej odmeny v podobe viacročnej zmluvy s "bluesmanmi".

slovakia

left justify in out

 

Dvadsaťsedemročný kanadský gólman podpísal kontrakt na ďalších šesť rokov do leta 2027 v celkovej hodnote 36 miliónov dolárov.

 

 



Blues sa tak vyhli možnej strate svojho brankára, ktorý mal zmluvu len do leta 2021 a po skončení aktuálnej sezóny sa mohol stať voľným hráčom a zamieriť kamkoľvek. V tejto sezóne Binnington odchytal za St. Louis zatiaľ 19 duelov s úspešnosťou zásahov 90,8 percenta a priemerom 2,69 inkasovaného gólu na jedno stretnutie. V NHL má na svojom konte zatiaľ len 102 štartov v základnej časti a ďalších 26 v play-off.

 


"Máme to za sebou a ja to môžem pustiť z hlavy. Je samozrejmé, že to vo mne vyvolalo isté emócie, som veľmi vďačný a mimoriadny hrdý," komentuje po podpise kontraktu Binnington. Jeho súčasťou je aj tzv. 'no trade' klauzula, ktorá klubu počas prvých troch rokov trvania zmluvy znemožňuje brankára vymeniť ku konkurenciu a v ďalších troch rokoch iba s výraznými obmedzeniami a súhlasom Kanaďana.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona