DOJÍMAVÝ PRÍBEH Z UKRAJINY: Otec so slzami v očiach poslal rodinu do bezpečia, sám v meste zostal

NETKY.SK • 7 Marec 2022, 13:35 • 2 min
DOJÍMAVÝ PRÍBEH Z UKRAJINY: Otec so slzami v očiach poslal rodinu do bezpečia, sám v meste zostal

Na sociálnej sieti Twitter koluje video, na ktorom je zachytený otec, ktorý sa lúči so svojou rodinou na Ukrajine. Rozhodol sa členov rodiny poslať do bezpečia a sám zostáva v krajine, aby pomohol Ukrajine bojovať proti ruskému útoku.

slovakia

left justify in out

Ukrajina aj celá Európa zažíva ťažké dni. Minulý týždeň vo štvrtok ráno po štvrtej hodine rannej zaútočilo Rusko na rozkaz prezidenta Putina na Ukrajinu.  

Na sociálnych sieťach koluje video, na ktorom sa otec lúči so svojou rodinou, ktorú posiela do bezpečia. On sám sa pritom rozhodol zostať a bojovať za svoju rodnú zem. 

 

Okrem obyčajných civilistov pridávajú dojímavé videá a popisy aj ukrajinskí vojaci, ktorí sa rozhodli za svoju vlasť prípadne položiť aj život. „Bombardujú nás. Je dobre, že sme všetci ešte nažive. Pokiaľ sa niečo stane...Mami, tati, milujem vás! Všetko bude v poriadku,” prezradil mladý vojak na fronte. „Prosím, urobte niečo,” odkazuje vláde v ďalšom videu indický študent žijúci na Ukrajine.

 

„Nakoniec sme sa evakuovali z Kyjeva, trvalo to asi 4 hodiny. Našli sme toaletu a jedlo. Sme unavení, nikto z nás minulú noc nespal,” píše na Twitteri americká expertka na kybernetickú bezpečnosť Chriss Kubecka.  

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies