WHO schválila ďalšiu vakcínu proti COVID-19!

NETKY.SK • 3 November 2021, 17:59 • 2 min
WHO schválila ďalšiu vakcínu proti COVID-19!

ŽENEVA - Covaxin je prvou očkovacou látkou kompletne vyvinutou i vyrobenou v Indii, ktorej WHO udelila povolenie na núdzové použitie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v stredu oznámila, že schválila na núdzové použitie vakcínu Covaxin, ktorú vyvinula indická firma Bharat Biotech proti ochoreniu COVID-19. Informovala o tom agentúra AFP.

 

img

 

Vakcína má účinnosť 78 percent, treba ju podať v dvoch dávkach v odstupe štyroch týždňov. Využíva neaktívne antigény koronavírusu a je "mimoriadne vhodná pre stredne- a nízkopríjmové krajiny pre nenáročné požiadavky na skladovanie", uviedla WHO vo vyhlásení.

 

Prečítajte si tiež: Infektológ Jarčuška pozná trest za tanec bez respirátora

 

WHO doteraz schválila aj vakcíny od firiem Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sinopharm a Sinovac. V procese schvaľovania očkovacích látok skúma okrem iného i údaje z klinických testov. Vakcínu Covaxin momentálne akceptujú napríklad Austrália, Grécko, Irán, Mexiko, Nepál či Zimbabwe. 

 

img

 

Rozhodnutie WHO môže urýchliť uznanie jednotlivých vakcín vo svete. Umožňuje tiež ich použitie inými agentúrami OSN a aj prostredníctvom globálnej iniciatívy COVAX, ktorej cieľom je zaistiť dodávky vakcín pre chudobnejšie krajiny sveta.

 

Možno vás zaujme: Spravodajské služby priniesli znepokojivú správu o pôvode SARS-CoV-2

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies