Ingsteel tvrdí, že dal nižšiu ponuku ako Sedasport

NETKY.SK • 28 August 2014, 14:48 • 2 min
Ingsteel tvrdí, že dal nižšiu ponuku ako Sedasport

BRATISLAVA - Stavebná spoločnosť Ingsteel, spol. s r. o. tvrdí, že vo verejnej súťaži na modernizáciu 16 futbalových štadiónov predložila ponuku, ktorá podľa nej zodpovedala všetkým pokynom zadania.

slovakia

left justify in out

S dôvodmi vylúčenia z tendra sa nestotožnila a preto podala v predmetnej veci žalobu na príslušný súd. 

"Ak by sme neboli zo súťaže vylúčení, tak na základe zverejnenej ceny konkurencie by bola naša ponuka víťazná," informoval agentúru SITA obchodný riaditeľ Ingsteelu Juraj Škorvánek. Výšku cenovej ponuky zatiaľ nekonkretizoval. Nevyjadril sa ani k tomu, či dôvodom vylúčenia firmy boli chýbajúce bankové záruky. Spoločnosť podľa neho bude oficiálne reagovať na požadované otázky k priebehu súťaže až budúci týždeň. Firma bola z tendra vylúčená po otváraní časti ponúk týkajúcich sa splnenia podmienok účasti a preto následne jej cenovú ponuku už neotvárali. 

 

Slovenský futbalový zväz dostal v tendri na modernizáciu futbalových štadiónov dve ponuky. Pre vylúčenie Ingsteelu otváral len cenovú ponuku spoločnosti Sedasport, s. r. o. z Myjavy a uzavrel s ňou zmluvu za 25,457 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Predpokladaná cena štvorročnej zákazky na dodanie a zmontovanie tribún s pevnými základmi a so sklopnými sedadlami bola 25,5 mil. eur bez dane. Myjavská firma teda navrhla uskutočniť práce o 43 tis. eur lacnejšie oproti odhadovaným nákladom. 

 

Podľa podmienok súťaže vyhlásenej vlani v novembri rozhodovala ekonomicky najvýhodnejšia ponuka. Spomedzi piatich kritérií mala pri vyhodnocovaní najvyššiu relatívnu váhu cena, a to 50 bodov, na hmotnosť konštrukcie pripadlo dvadsať, na objem priestoru pod tribúnou, čas montáže tribúny s kapacitou minimálne dvetisíc sedadiel a lehotu výstavby po desať bodov. Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) posudzoval námietky proti vylúčeniu zo súťaže. Úrad nariadil zrušiť dôvod vylúčenia uchádzača pre nesplnenie podmienok účasti, pretože podľa neho bol neopodstatnený. Odvolaním uchádzača proti rozhodnutiu úradu sa následne od mája zaoberala Rada ÚVO, jej rozhodnutie na portáli úradu doteraz nie je zverejnené. 

"Rada Úradu pre verejne obstarávanie rozhodla v odvolacom konaní a vydala rozhodnutie, ktoré bude v najbližších dňoch zverejnené na webovom sídle úradu," uviedol vo štvrtok pre agentúru SITA hovorca ÚVO Ján Mažgút. "Vyjadrovať sa k ďalšiemu možnému postupu úradu, napríklad preverovanie postupu pri uzatváraní zmluvy, považujeme momentálne za predčasné," dodal. 

 

Spoločnosť Ingsteel, spol. s r. o. so sídlom v Bratislave bola založená v júli 1991. Je firmou holdingového typu so zameraním na komplexné služby od návrhu technického riešenia, cez vlastnú výrobu oceľových, hliníkových a antikorových prvkov až po dodávku stavby na kľúč. Spoločnosť má základné imanie 1 mil. eur, jej konateľom a jediným spoločníkom je Anton Bezák. Spoločnosť stavala napríklad Zimný štadión Ondreja Nepelu, Aupark Shopping Center, Dom nábytku Átrium a skladové haly Raven v Bratislave, ako aj zábavno-obchodné centrum MAX v Trnave či halový objekt Víno Matyšák v Pezinku. Ingsteel spolu s dcérskymi firmami vykonáva pozemné stavby, kde podiel vlastných prác pri niektorých stavbách dosahuje 70 %. Spoločnosť má dcérske firmy Ingsteel - Al, spol. s r. o., Ingsteelstav, spol. s r. o., Alusteel, spol. s r. o. a Ingsteel development, s. r. o.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies