Inflácia v Kanade v auguste nečakane spomalila

NETKY.SK • 21 September 2010, 12:19 • 2 min
Inflácia v Kanade v auguste nečakane spomalila

Inflácia v Kanade v auguste nečakane spomalila

slovakia

left justify in out

img

Medziročná inflácia v Kanade v auguste nečakane spomalila. Pod jej pokles sa podpísal menší rast cien benzínu. Vyplýva to z údajov štatistického úradu krajiny, ktoré boli zverejnené v utorok. Podľa týchto údajov index spotrebiteľských cien klesol v auguste oproti predchádzajúcemu mesiacu o 0,1 % a medziročne sa tak inflácia dostala na úroveň 1,7 %. Analytici očakávali, že sa inflácia na medzimesačnej báze nezmení a v medziročnom porovnaní vzrastie na 1,9 %.

Jadrová inflácia, ktorá nezohľadňuje volatilné zložky ako ceny benzínu, sa v medzimesačnom porovnaní zvýšila o 0,1 %. Ročná miera inflácie tak bola 1,6 %. Keďže sa zmierňujú inflačné tlaky, očakáva sa, že centrálna banka po zvyšnú časť tohto roka úrokové sadzby nezmení. Od júna už centrálna banka krajiny zvýšila kľúčovú úrokovú sadzbu trikrát.

Zdroj: SITA/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies