Indická pobrežná stráž zadržala najväčšiu dodávku heroínu v krajine

NETKY.SK • 31 Júl 2017, 07:02 • 2 min
Indická pobrežná stráž zadržala najväčšiu dodávku heroínu v krajine

DILLÍ – Indickej pobrežnej stráži v spolupráci so spravodajskými službami sa podarilo zachytiť plavidlo, ktoré prevážalo heroín v hodnote až 550-miliónov USD.

slovakia

left justify in out

Príslušníkom sa doparilo zadržať obchodnú loď smerujúcu z pobrežia Gudžarátu na západné pobrežie Gujarat. Na palube sa našlo 1500 kilogramov bieleho prášku. Strážnici tovar zhabali a loď nasmerovali do najbližšieho prístavu. "Loď bola zachytená po tom, čo pobrežná hliadka dostala vstupné informácie a výstražné informácie zo strany spravodajských agentúr," informoval hovorca indický ministerstva obrany Abhishek Matiman, ktorý taktiež uviedol, že išlo o doposiaľ najväčší zásah s narkotikami v krajine.

 

Plavidlo pod menom MV Henry sa plavilo pod panamskou vlajkou z Dubaja do mesta Alang, v provincii Gudžarátu. Na palube lodi sa nachádzalo 8 členov posádky indickej národnosti, ktorí skončili v putách, za mrežami Keďže sú zákony v Indii veľmi prísne, pašerákom bola odoprená kaucia, na základe ktorej by mohlo vyšetrovanie prebiehať na slobode. India je považovaná za najlukratívnejšiu námornú cestu na pašovanie drog, keďže jej susedný Afganistan je hlavným producentom ópia, ktorý je zas hlavnou zložkou heroínu. Indická pobrežná stráž, spravodajské agentúry, polícia a námorníctvo spolupracujú na vyšetrovaní a odhalení pôvodu heroínu.

 

Minulý rok polícia v západnom štáte Maharashtra zachytila ​​18,5 ton efedrínu v hodnote 311-miliónov USD. Efedrin sa používa pri výrobe metamfetamínov. V roku 2013 policajti zatkli v štáte Goa 45-ročného britského „dovolenkára“, ktorý mal pri sebe viac ako štyri kilogramy amfetamínov v hodnote 330-tisíc USD. Úrad pre kontrolu omamných látok informoval, že počet zhabaných dodávok heroínu v Indii sa v posledných rokoch rapídne zvýšil.

 

Veľká časť heroínu pochádza z Afganistanu a je pašovaná cez susedný Pakistan až do Indie, ďalej cez sporný severný štát Kašmír a pobrežné hraničné oblasti na západe. Okrem heroínu má India dlhú cestu tranzitu kokaínu a morfínu z Afganistanu, Pakistanu, Mjanmarska a Nepálu do zvyšku sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies