Z čoho má mladá generácia najväčší strach?

NETKY.SK • 22 Január 2020, 07:52 • 2 min
Z čoho má mladá generácia najväčší strach?

DAVOS - Sociálne problémy a ozbrojené konflikty (nie klimatická zmena) vyvolávajú najväčšie obavy u generácie, ktorá sa narodila na konci minulého tisícročia. Vyplýva to z prieskumu Medzinárodného výboru Červeného kríža (MVČK).

slovakia

left justify in out

Respondenti z viacerých krajín

Prieskum, zverejnený na okraji zasadnutia Svetového ekonomického fóra vo švajčiarskom Davose, sa uskutočnil na vzorke 16 000 ľudí vo veku 20 až 35 rokov. Respondenti boli vybraní z krajín ozbrojeného konfliktu, ako aj z krajín, ktoré žijú v mieri.

 

img

 

Najväčšie obavy

Z prieskumu vyplýva, že opýtaní najväčšie obavy vyjadrili z korupcie, nezamestnanosti a rastúcej chudoby. Strach v nich vzbudzujú aj terorizmus a vojny, zatiaľ čo globálne otepľovanie sa v rebríčku umiestnilo až na ôsmom mieste.

 

img

 

Jadrový útok?

Viac ako polovica opýtaných z Generácie Y (tzv. Deti milénia) sa domnieva, že k jadrovému útoku pravdepodobne dôjde už v nasledujúcom desaťročí, pričom tretina z nich si myslí, že tretia svetová vojna nastane ešte počas ich života.

"Zdá sa, že budúcnosť a vojna v budúcnosti vyvoláva u Generácie Y úzkosť. Prieskum tiež ukázal, ako úzko súvisia mnohé obavy, ktoré mladí ľudia majú," povedal prezident MVČK Peter Maurer.

 

img

 

Vojnové zločiny

Boli tu odhalené aj protichodné postoje k ozbrojenému konfliktu. Väčšina opýtaných mladých ľudí akceptovala súčasné normy, ktoré predchádzajú vojnovým zločinom, ale značná časť bola ochotná prehliadnuť zakázané metódy, ako je mučenie.

 

img

 

Správanie sa

"Dnes sa pýtame: Akým človekom chceš byť? Už sa nepýtame, ako by sa mali ľudia správať. Sme si vedomí, že Deti milénia sú kľúčovou generáciou budúcnosti," dodal Maurer.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies