India previedla Ruskej federácii zálohu 850 dolárov za S-400

NETKY.SK • 7 November 2019, 08:49 • 2 min
India previedla Ruskej federácii zálohu 850 dolárov za S-400

MOSKVA - India už poskytla prvý príspevok 850 miliónov dolárov na systémy S-400 Triumf a chce, aby Rusko urýchlilo svoj harmonogram dodávok. Uviedlo to ministerstvo obrany Ruskej federácie po stretnutí Sergeja Šojgu a indického ministra obrany Rajnath Singha.

slovakia

left justify in out

O urýchlenom dodaní piatich plukových komplexov S-400 na základe dohody v celkovom objeme 5,43 miliárd dolárov, podpísanej v októbri 2018, sa diskutovalo počas 19. rusko-indickej medzivládnej komisie pre vojenskú a vojensko-technickú spoluprácu, ktorá sa uskutočnila v stredu za spolupredsedníctva indického ministra obrany Rajnatha Singha a jeho ruského kolegu Sergeja Šojgu.

 

Podľa ruského ministerstva môže indický minister obrany vo štvrtok dokonca navštíviť závod v Petrohrade, kde sa vyrábajú S-400.

 

Dillí sa rozhodlo urýchliť dodávkový rozvrh po tom, ako India a Rusko nedávno vyvinuli platobný mechanizmus na obchádzanie sankčných režimov USA proti získaniu ruských obranných systémov.

 

"Prvá splátka vo výške 15% na transakciu na nadobudnutie S-400 bola odložená o niekoľko mesiacov. Teraz je však už zaplatená a zvyšné platby sa týkajú dodávok. Rusko ubezpečilo Indiu, že dodrží pôvodný plán dodávok. India sa ho napriek tomu pokúša urýchliť,“ uviedli na ministerstve.

 

Ako sa uvádza, začiatkom októbra 2018 bola podpísaná zmluva na rusko-indických rokovaniach na najvyššej úrovni o dodávke systémov Triumf S-400 do Indie. Oficiálna predstaviteľka vojenského oddelenia Mária Vorobjová uviedla, že dodávka S-400 do Indie sa začne po roku 2020. India dostane päť plukových komplexov S-400.

 

Systém protivzdušnej obrany S-400 Triumf je určený na ničenie strategických a taktických lietadiel, balistických rakiet, nadzvukových terčov a ďalších prostriedkov vzdušného útoku v kontexte elektronických a iných typov protiopatrení. Systém je schopný zasiahnuť aerodynamické terče do vzdialenosti 400 km, ako aj balistické terče do vzdialenosti 60 km, letiacich rýchlosťou až 4,8 km za sekundu vo výškach od niekoľkých metrov po niekoľko desiatok kilometrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies