Ibrahimoviča straší koniec kariéry, v Miláne by rád ostal natrvalo

NETKY.SK • 7 December 2021, 10:14 • 2 min
Ibrahimoviča straší koniec kariéry, v Miláne by rád ostal natrvalo

MILÁNO – Len málo aktívnych futbalistov púta takú pozornosť ako Zlatan Ibrahimovič. Už štyridsaťročný kanonier stále patrí medzi platných hráčov a so svojou bohatou kariérou sa lúčiť nechce.

slovakia

left justify in out

Švédsky reprezentant momentálne pôsobí v AC Miláno, kde už v minulosti hrával a rád by s klubom oslávil zisk titulu v najvyššej talianskej súťaži. „Chcem hrať tak dlho, ako to bude možné. Ak v sebe nájdem adrenalín, budem pokračovať. Každé ráno sa prebúdzam s bolesťou, ale stále mám isté ciele. Musíte si na to zvyknúť a premeniť bolesť na pozitívnu energiu,“ prezradil v talkshow Che Tempo Che Fa.

 

 

Do mesta módy sa vrátil v roku 2019 a jeho aktuálny kontrakt platí do konca tejto sezóny. „Poďme na ľudí v klube vyvinúť tlak, aby mi predĺžili zmluvu. Dúfam, že v Miláne ostanem navždy. Stále mám ciele, ktoré môžem dosiahnúť. Chcem vyhrať ďalšie scudetto.“

 

S milánskym veľkoklubom naposledy triumfoval v lige v sezóne 2010/2011, predtým získal tri tituly v drese mestského rivala Interu. V Taliansku nastupoval aj za Juventus, dva majstrovské primáty však boli klubu po afére Calciopoli odobraté. Ibrahimovič je vyhláseným futbalovým cestovateľom, hrával totiž aj za Ajax Amsterdam, Barcelonu, Paríž St. GermainManchester United.

 

 

Milánu sa v tejto sezóne darí a veľký podiel na znovuzrodení slávneho mužstva má tréner Stefano Pioli, ktorý dostal za odmenu nový kontrakt, platný do konca budúcej sezóny s ročným príjmom 3,5 milióna eur. „Vo futbale mi vášeň nechýba. Neustále sa učím a snažím sa preniesť svoje myšlienky na hráčov. Som nadšený z toho, že môžem pokračovať v tejto práci. Máme dobré výsledky a chceme v tom pokračovať, cieľom je vybudovať mužstvo, ktoré bude konkurencieschopné v každej sezóne,“ vyjadril sa v rozhovore pre klubovú televíziu.

 

 

AC sa pod jeho vedením po dlhých rokoch vrátilo do prestížnej Ligy majstrov, kde bojuje o postup do osemfinálovej fázy. V Serii A sa momentálne nachádza na prvej priečke, o bod pred Interom. Podľa informácií z Talianska by mal byť súčasťou klubu v budúcej sezóne aj Ibrahimovič, ktorý je najlepšie zarábajúcim hráčom tímu s ročným platom sedem miliónov eur.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies