Hyundai prepúšťa zamestnancov v ruskom závode, ktorý od marca nevyrába

NETKY.SK • 20 December 2022, 16:30 • 2 min
Hyundai prepúšťa zamestnancov v ruskom závode, ktorý od marca nevyrába

PETROHRAD/SOUL - Juhokórejská automobilka Hyundai Motor, predtým jeden z najväčších výrobcov automobilov v Rusku, začala prepúšťať zamestnancov vo svojej továrni v Petrohrade. Tá od marca nevyrába v dôsledku ruskej vojenskej intervencie na Ukrajine. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na pokračujúce zastavenie výroby podniká Hyundai Motor kroky na optimalizáciu počtu svojich zamestnancov v Rusku," uviedla ruská divízia spoločnosti vo vyhlásení. Nepovedala pritom, koľko zamestnancov bude prepustených. V závode, ktorý má kapacitu približne 200.000 vozidiel ročne, vyrábalo autá Hyundai a Kia približne 2600 ľudí. Juhokórejské médiá už v októbri informovali, že Hyundai zvažuje možnosti pre svoje ruské prevádzky vrátane predaja. Väčšina západných automobiliek v Rusku teraz stojí pre západné sankcie a nedostatok komponentov. Niektoré automobilky previedli svoje závody na ruských vlastníkov. Medzitým sa čínske firmy snažia zaplniť medzeru na ruskom trhu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies