Hygienici upozorňujú na nebezpečnú kozmetiku

NETKY.SK • 19 Január 2016, 12:34 • 2 min
Hygienici upozorňujú na nebezpečnú kozmetiku

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nebezpečné kozmetické výrobky v Európskej únii, ktoré do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky RAPEX, nahlásil kontrolný orgán vo Veľkej Británii. Hlavný hygienik SR Ivan Rovný uviedol, že výrobky sa môžu vyskytovať aj na slovenskom trhu.

slovakia

left justify in out

Podľa ÚVZ SR ide o mydlo na bielenie pokožky s názvom Super Lightening Antiseptic Soap, značky Rapid`Clair. Mydlo je v bielej kartónovej škatuľke s oranžovým a zlatým popisom. Výrobcom je spoločnosť Les Laboratoires Biopharma S.A z Kamerunu. Výrobok podľa úradu obsahuje hydrochinón.

 

ÚVZ SR upozorňuje aj na krém na bielenie pokožky, zabalený v kartónovej škatuľke, s názvom Body Treat - Maxitoner Clarifying Skin Beautifying Cream, značky Caring. Výrobcom krému je Chemistry Limited, KM 14, Idi Iroko Road, Ota, Ogun-State z Nigérie. V zozname zložiek je uvedené, že výrobok obsahuje látku hydrochinón.

 

Nahlásený je aj korektor na čierne bodky a akné s názvom Créme B.S.C Black Spot Corrector, značky Carotone. Výrobcom je spoločnosť N.P. Gandour, Ivory Coast a krajina pôvodu je Pobrežie Slonoviny. Korektor sa nachádza v plastovom tégliku, v kartónovej škatuľke oranžovej a žltej farby. Výrobok taktiež obsahuje hydrochinón.

"Hydrochinón je látka, ktorá je určená len na profesionálne použitie a môže sa požívať iba do výrobkov na nechtový dizajn. Výrobok môže spôsobiť kožné alergie," priblížil Rovný.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies