Hviezdy vo všetkých obmenách sú mottom Zámockých hier zvolenských 2012

NETKY.SK • 16 Máj 2012, 11:10 • 2 min
Hviezdy vo všetkých obmenách sú mottom Zámockých hier zvolenských 2012

Hviezdy vo všetkých obmenách sú mottom Zámockých hier zvolenských 2012 - Kultúra Hviezdy na nebi, hviezdy na scéne, hviezdy v nás - to je motto tohtoročných Zámockých hier zvolenských (ZHZ), ktoré sa začnú 8. júna činohernou časťou na Zvolenskom zámku.

slovakia

left justify in out

img

Hviezdy na nebi, hviezdy na scéne, hviezdy v nás - to je motto tohtoročných Zámockých hier zvolenských (ZHZ), ktoré sa začnú 8. júna činohernou časťou na Zvolenskom zámku.
      "Motto podčiarkuje tri atribúty festivalu, a to že predstavenia sa odohrávajú pod hviezdnou oblohou, na scéne vystupujú herecké hviezdy rôznych divadiel a posolstvom je dotknúť sa hviezd v duši divákov," povedala pre TASR dramaturgička usporiadajúceho Divadla J.G. Tajovského (DJGT) Uršuľa Ferenčuková.
      V poradí už 39. ročník ZHZ ponúka v činohernej časti skutočne hviezdne predstavenia. Môžete si vybrať komédiu i drámu, klasiku i súčasný titul, muzikál i rozprávku. V historickom prostredí zvolenského zámku spoznáte divadlá z celého Slovenska – od Bratislavy po Košice. A každé z nich prinesie kúsok do hviezdnej skladačky.
      Zahraničným, už tradičným hosťom festivalu je Městské divadlo (MD) Brno a ich veľkolepý muzikál Chicago, ktorý predtavia v piatok 15. júna. V tento deň sa zároveň koná celoslovenské podujatie Noc hudby. DJGT sa spoločne s MD Brno rozhodlo predstavenie uviesť aj pod hlavičkou Noci hudby a podporiť tak pilotný ročník podujatia.
      Činohernú časť otvorí 8. júna domáce DJGT slávnostnou premiérou hry Raya Cooneyho LEKÁRSKE TAJOMSTVO. Predstavenie, ako aj následná repríza v sobotu, 9. júna poteší predovšetkým milovníkov komédií a kvalitných hereckých výkonov.
      Hra je napísaná v najlepších tradíciách situačného humoru. Režisér Martin Kákoš zasadil príbeh hry do našich reálií, keďže je určite zábavnejšie sem-tam si pichnúť do nášho zdravotníctva, než do anglického.
      Diváci si môžu vybrať z pestrej ponuky dvanástich činoherných titulov, ku ktorým nájdu bližšie informácie na stránke www.zhz.sk. Od 24. júna do konca mesiaca je potom na programe operná časť ZHZ.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies