Ako vyzerá dnešný ideál krásy?

NETKY.SK • 11 September 2023, 19:30 • 2 min
Ako vyzerá dnešný ideál krásy?

Dnešné ideály krásy sa pohybujú medzi kontrastnými pólmi a odhaľujú bohatú paletu názorov a postojov

slovakia

left justify in out

Nikdy predtým nebola krása takým rýchlo sa meniacim a komplexným konceptom. V tomto článku sa pozrieme na niektoré z hlavných rysov dnešného ideálu krásy. Dnešný ideál krásy je oveľa viac ako len jeden štandard. Vzory krásy sa stali oveľa inkluzívnejšími a uznávajú rozmanitosť farieb pleti, postáv a veku. Modelky a celebrity rôznych etnických skupín a tvarov oslavujú rozmanitosť krásy. Tento posun k inkluzivite prináša do popredia jednotlivcov s rôznym vzhľadom a zvyšuje sebavedomie ľudí bez ohľadu na to, ako vyzerá.

S nástupom sociálnych médií a fotomanipulačných nástrojov sa niektorí ľudia snažia dosiahnuť nereálne štandardy krásy. Filtrovanie, retušovanie a rôzne aplikácie sa stali bežnými v rámci digitálnej situácie seba samej. Vytvárať dostatočne dobrý dojem, že skutočná krása musí byť bezchybná a nemenná. Stále viac ľudí si uvedomuje, že krása nie je len o vonkajšom vzhľade, ale aj o celkovom zdraví a wellness. Tento trend je sprevádzaný zvýšeným záujmom o cvičenie, zdravú stravu a duševné zdravie. Ideálna krása je harmónia tela a duše.

V súčasnej dobe sa ideál krásy stáva zrkadlom komplexného sveta, kde sa miešajú kultúrne, sociálne a osobné vplyvy. Je to výsledok našich súčasných spoločenských zmien a technologických pokrokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies