Hráči Walesu si uvedomujú, že sú blízko historického okamihu

NETKY.SK • 8 Október 2015, 08:49 • 2 min
Hráči Walesu si uvedomujú, že sú blízko historického okamihu

CARDIFF - Waleskí futbaloví reprezentanti si pred zostávajúcimi dvoma zápasmi proti Bosne a Hercegovine (piatok 10. októbra v Zenici) a Andorre (utorok 13. októbra v Cardiffe) v rámci kvalifikácie o postup na ME 2016 uvedomujú, že historická chvíľa je veľmi blízko.

slovakia

left justify in out

Aktuálnemu lídrovi B-skupiny (18 bodov) postačí na spečatenie postupu aj remíza v Bosne a Hercegovine.
"Sme blízko toho, aby sme prepísali históriu. Zameriavame sa však na tvrdú prácu na ihrisku. V celej našej krajine panujú momentálne medzi fanúšikmi skvelé pocity. Dúfam, že to môže naštartovať vzrušujúce a úspešné obdobie waleského futbalu," povedal podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) útočník Hal Robson-Kanu.


"Keď si terajší stav porovnám s momentom, keď som prvýkrát prišiel do národného mužstva, uvedomím si, ako ďaleko sme došli. Byť tak blízko postupu a vedieť, že to máme vo vlastných rukách, je úžasný pocit," doplnil stredopoliar David Edwards.


"Fanúšikovia sú dôležitou súčasťou našich výsledkov. Majú na nich veľký podiel. Som rád, že sme ich potešili," skonštatoval obranca Chris Gunter, so 61 štartmi najskúsenejší hráč v tíme.


Najväčším historickým úspechom územia patriaceho pod Veľkú Britániu je účasť na MS vo Švédsku 1958. Walesania vtedy postúpili do štvrťfinále, v ktorom podľahli po góle Pelého neskorším majstrom sveta z Brazílie (0:1).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies