Hráč roka 2008 v SR Polášek sa neplánuje vrátiť: Je to bez šance

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 13:14 • 2 min
Hráč roka 2008 v SR Polášek sa neplánuje vrátiť: Je to bez šance

PIEŠŤANY - Slovenský Tenista roka 2008 Filip Polášek vylúčil svoj prípadný návrat do súťažného diania, až tak mu nechýba, venuje sa príprave detí v klube HSC Piešťany.

slovakia

left justify in out

"Už keď som prerušil kariéru, nedával som veľkú šancu jej pokračovaniu. Človek však nikdy nevie. Nemám rád vyhlásenia typu, že končím, a potom sa za pol roka vrátim. Potom zase skončím a vrátim sa opäť o dva roky. Koncom roka 2014 som sa o konci kariéry vyjadril neurčito, aby som nebol neskôr za blbca. Tu a tam som to potom skúsil, ale hrával som dvakrát denne s 19-ročným chalanom, ktorý bol výkonnostne na úrovni kvalifikácií turnajov ITF Futures, a už ma bolel chrbát. Bol som si zahrať aj s Maťom Hromecom a potom som po 40 minútach, keď som hral z miesta, trpel dva dni. To boli dôkazy, že návrat je bez šance," povedal Polášek pre Tennis-Arena.cz.

Tridsaťročný niekdajší člen Top 20 svetového rebríčka vo štvorhre Polášek bol naposledy v akcii v novembri 2013 na bratislavskom challengeri ATP.

 

"Asi by som klamal, ak by som povedal, že profesionálny tenis mi veľmi chýba. Až tak mi to nechýba, najmä v tom zmysle, že mi prekážalo cestovanie. Ak by som bol futbalista, ktorý strávi väčšinu roku doma a vycestuje si na niekoľko zápasov vonku a večer sa aj tak stihne vrátiť domov, tak je to okej, ale v tenise to neplatí. Zhon mi nechýba, aj keď súťaženie je fajn. Adrenalín zo súťaženia sa však vždy dá niekde nájsť."

Zvolenský rodák naďalej bedlivo vníma tenisové dianie, k tomu vo štvorhre uviedol: "Sledujem turnaje, výsledky Slovákov vrátane Igora Zelenaya, Andreja Martina a aj Miša Mertiňáka, s ktorým som často v kontakte. Písali sme si s Marcelom Melom, keď sa stal svetovou jednotkou, keďže som s ním hral predtým na turnajoch. Obdivuhodný rok má za sebou aj Jamie Murray. Uňho je vidieť, že sa vypláca dlhodobá práca špičkových trénerov s deblistami. Louis Cayer, jeho kouč, je v Anglicku pri deblistoch dlhodobo. Vychoval deblistov aj z hráčov, ktorí nemali až taký potenciál. Spomeniem Dominica Inglota, ktorý na to nemal také predpoklady ako iní a dostal sa v debli do Top 20. Alebo Colin Fleming, Ross Hutchins, bratia Skupskí... Deblová základňa v Anglicku je obrovská, najmä ak berieme do úvahy, s akými hráčmi pracuje Cayer."

Držiteľ 11 titulov vo štvorhre z hlavného profesionálneho okruhu Polášek si netrúfol odhadnúť, či je ústup slávnych Američanov Boba a Mika Bryanovcov definitívny: "To neviem, ale keď sa tenistovi narodí dieťa, stáva sa prioritou. Každého to ovplyvní inak. Môžeme sa pozrieť na Andyho Murrayho, ktorého to ovplyvnilo úplne inak ako napríklad Novaka Djokoviča. Novak nevie odvtedy prehrať, Andy zase vyhrať. Na Britovi je vidieť, že nemá natrénované. Takisto to môže byť u Bryanovcov. Kríza môže zase pominúť, nie sú takí starí."

Polášek k niekdajšiemu kolegovi z daviscupovej reprezentácie Mertiňákovi, ktorý sa nedávno vrátil po takmer dvoch rokoch zdravotnej odmlky, skonštatoval: "My sme boli v kontakte aj vtedy, keď nehral. Vedel som, ako je na tom, a viem, že to bude preňho hrozne ťažké. Samozrejme, držím mu palce. Mali smolu na turnaji v Marseille, kde nevyužili s Johanom Brunströmom v 1. kole dva mečbaly. Bola to škoda, sú to veľké turnaje s veľkým bodovým ziskom a financiami. Taký vyhratý zápas môže potom aj nakopnúť. Uvidíme, ako sa Merťovi bude dariť teraz na antuke, tam bol vždy lepší ako na harde."

 

Ku kooperácii Igora Zelenaya s Andrejom Martinom Polášek vyhlásil: "Ja som dlhodobo tvrdil, že Andrej je jeden z našich najperspektívnejších deblistov - poňatím hry i potenciálom. Môže to dotiahnuť ďaleko. Im dvom by to mohlo sedieť aj na turnajoch. Igor hrá agresívne pri sieti. Andrej je typ, ktorý hrá dobre zozadu a využíva uhly."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies