Hossovi pripravili prekvapenie, na oslavy pricestoval aj brat Marcel

NETKY.SK • 10 August 2013, 15:20 • 2 min
Hossovi pripravili prekvapenie, na oslavy pricestoval aj brat Marcel

TRENČÍN - Môže sa zdať, že pre Trenčanov sa príchod SC stáva každoročným zvykom, no starší z bratov Hossovcov to ako rutinu nevníma.

slovakia

left justify in out

Najcennejšia klubová trofej svetového hokeja Stanleyho pohár sa z banskobystrických osláv od Michala Handzuša presunul vrtulníkom v piatok podvečer za Mariánom Hossom do Trenčína, kam zavítal už štvrtýkrát za posledných šesť rokov. Tridsaťštyriročný krídelník vyhral strieborný pohár už druhýkrát v kariére a rovnako ako pred tromi rokmi si z nej vychutnal svoje obľúbené pirohy.

Môže sa zdať, že pre Trenčanov sa príchod SC stáva každoročným zvykom, no starší z bratov Hossovcov to ako rutinu nevníma. "Som rád, že sa mi Stanleyho pohár podarilo vyhrať druhýkrát. Nebolo to ľahké, ale o to viac si to užívam. Je to krajší pocit," povedal Hossa, ktorý si trofej užil so svojou rodinou a najbližšími v priateľmi už počas piatkovej noci:"Škoda, že ľudia neboli asi o druhej ráno u nás doma. Bolo tam veľa zábavy, užili sme si to. Mamina trošku od štastia plakala, bol to dojímavý moment."

Každá návšteva Stanleyho pohára na Slovensku je svojím spôsobom výnimočná. Marián Hossa mal ako druhý slovenský hokejista po Tomášovi Kopeckom možnosť naplánovať program osláv znova."Keďže som mal možnosť organizovať oslavy druhýkrát, nechcel som robiť to isté ako pred tromi rokmi. Hlavná časť s fanúšikmi prebiehala na námestí, preto sme sa teraz rozhodli pre presun na Zimný štadión v Trenčíne. Posledným bodom programu bude VIP párty na hrade," povedal Hossa k oslavám. Dejiskom fanúšikovských slávností teda bude trenčianska hala, v ktorej úspešný slovenský hokejista vyrastal. "Mám na svoje prvé hokejové kroky pekné spomienky. Veľa sa toho nezmenilo a po každej opätovnej návšteve rezonujú vo mne spomienky na tieto chvíle," priznal Hossa. 

Pri príležitosti štvrtej návštevy SC pod hradom Matúša Čáka neprekvapil ľudí len útočník Chicaga Blackhawks, ale Hossov agent Peter Neveriš pripravil veľké prekvapenie práve pre Mariána. V Trenčíne mohla oslavovať celá hodina Hossovcov. "Niečo som tušil, no bol som veľmi prekvapený. Tentoraz stihol oslavy pohára aj môj brat Marcel, ktorý dostal v Rusku špeciálne voľno a pricestoval domov. Celá rodina bola z toho prekvapená, ja zrejme najviac. Konečne sme sa obaja dotkli trofeje, pretože Marcel v roku 2010 chýbal," uviedol Hossa. 

Bryndzové pirohy zo Stanley Cupu


Po finálovej sérii uplynulého ročníka NHL, v ktorej porazilo Chicago Boston 4:2 na zápasy, mal Marián zdravotné problémy a hrozila mu operácia. S odstupom času sa však zdravotný stav slovenského reprezentanta zlepšil a doma v Trenčíne odštartoval letnú prípravu na novú sezónu. "Cítim sa oveľa lepšie ako po poslednom zápase vo finále s Bostonom. Odštartoval som letnú prípravu, ale na niekoľko dní som ju prerušil. Chcem oslavovať hlavne s rodinou a kamarátmi. V pondelok trofej odíde do Švédska a opäť budem pokračovať v príprave," dodal Marián Hossa.

Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára si zopakoval chvíľu z roku 2010 a zo strieborného grálu si vychutnal spolu so svojou mamou a zástupcami médií svoje obľúbené jedlo - bryndzové pirohy. Následne sa pobral na hokejbalové ihrisko vo svojom športovom centre Hoss Sport Center, kde si zahral s deťmi hokejbal. "Hokejbal je perfektný doplnkový šport, ktorý si vždy rád zahrám v rámci tréningu aj mimo neho," prezradil Hossa. So slávnou trofejou sa budú môcť odfotografovať aj ľudia, pre ktorých bude k dispozícii od 17.00 h na Zimnom štadióne Pavla Demitru v Trenčíne. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies