Vo Vrbovom nezvládla vodička pod vplyvom alkoholu riadenie

NETKY.SK • 18 Apríl 2023, 15:40 • 2 min
Vo Vrbovom nezvládla vodička pod vplyvom alkoholu riadenie

VRBOVÉ - Dopravní policajti z Piešťan riešia rannú dopravnú nehodu pri meste Vrbové v okrese Piešťany, pri ktorej asistoval alkohol. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

slovakia

left justify in out

Podľa prvotných informácií mala 43-ročná vodička na osobnom aute po ceste z práce najskôr zozadu naraziť do dodávky, a potom mala skončiť v betónovom plote. "Vodič dodávky jej okamžite začal pomáhať a na jej aute hneď odpojil batériu. Žena sa mala medzitým snažiť z miesta nehody odísť, na čo ju ale muž zastavil. Vzápätí na miesto dorazila policajná hliadka. Pri nehode sa našťastie nikto nezranil," uviedla Antalová.

 

Policajti podrobili oboch vodičov dychovým skúškam. "Pozitívny výsledok mala iba vodička, ktorej zistili v dychu 2,54 promile alkoholu. Pri opakovanej dychovej skúške sa hodnota vyšplhala dokonca na 2,63 promile," informovala krajská policajná hovorkyňa. Policajná hliadka žene na mieste zadržala vodičský preukaz, obmedzila ju na osobnej slobode a previezla na policajné oddelenie. "Polícia vodičku rieši v súvislosti s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, v tzv. superrýchlom konaní. Za jazdu v opitosti jej môže hroziť trest odňatia slobody až na jeden rok. Presné príčiny a okolnosti nehody polícia naďalej vyšetruje," doplnila Antalová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies