Robert Fico vybavil kamarátke bezpečnostnú previerku. Generálny prokurátor sa rozhodol konať!

NETKY.SK • 30 Október 2021, 14:43 • 2 min
Robert Fico vybavil kamarátke bezpečnostnú previerku. Generálny prokurátor sa rozhodol konať!

BRATISLAVA - Opozičný politik sa k tomu priznal na poľovníckej chate, ktorú odpočúvala polícia.

slovakia

left justify in out

Šéf strany Smer-SD Robert Fico sa podľa informácií Denníka N priznal, že pomohol priateľke Kataríne Szalayovej s vybavením bezpečnostnej previerky. Vďaka svojmu známemu, ktorého pomenoval Martin, pre ňu získal vopred otázky, na ktoré mala odpovedať počas pohovoru na Národnom bezpečnostnom úrade (NBÚ). 

 

img

 

Prokurátorskú čakateľku si predvolali po tom, ako spomínaný denník priniesol informácie, že sa vozí na luxusnom aute za približne 50 000 eur, ktoré si s platom 600 eur mesačne nemôže dovoliť. Szalayová na margo kauzy uviedla, že vozidlo patrí jej mame, ktorá pracuje ako opatrovateľka v Rakúsku. 

 

Prečítajte si tiež: Kamarátke Roberta Fica preveria majetky

 

Plus 7 dní spája Fica s touto ženou aj v iných prípadoch. Nafotili ich, ako vychádzajú z hotela Hilton cez súkromný vchod len pár minút po sebe. Obaja prespávali v kaštieli vo Vinosadoch, ktorý vlastní schránková firma v New Jersey. 

 

img

 

Predseda Osobitného kontrolného výboru Národnej rady SR na kontrolu činnosti NBÚ Martin Beluský (ĽSNS) potvrdil, že výbor v tejto veci zasadne už na budúci týždeň. "Už som v tej veci komunikoval s riaditeľom NBÚ pánom Konečným a dohodli sme sa, že budúci týždeň urobíme mimoriadne zasadnutie výboru," uviedol Beluský. Mimoriadne zasadnutie chce tiež podpredseda parlamentu a člen výboru Milan Laurenčík (SaS). 

 

 

Kauzu takisto prešetrí Krajská prokuratúra Bratislava, a to na pokyn šéfa Generálnej prokuratúry Maroša Žilinku. "Zároveň generálny prokurátor SR uložil krajskému prokurátorovi v Bratislave, aby ako vedúci služobného úradu preveril, či v tejto súvislosti zo strany právnej čakateľky prokuratúry K. S. nedošlo v rozpore so základnými povinnosťami právneho čakateľa prokuratúry ku konaniu, ktoré by mohlo narušiť vážnosť prokuratúry," uviedol hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

 

K téme: Polícia rieši krádež v kancelárii Roberta Fica

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies