Hollande: Teroristická hrozba vo Francúzsku trvá aj rok po útokoch v Paríži

NETKY.SK • 7 Január 2016, 12:34 • 2 min
Hollande: Teroristická hrozba vo Francúzsku trvá aj rok po útokoch v Paríži

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande dnes povedal, že jeho krajinu bude aj naďalej zaťažovať "teroristická hrozba". Vyjadril sa tak v sídle parížskej polície pri príležitosti prvého výročia útokov islamských extrémistov, uviedla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V prejave k policajným silám povereným ochranou Francúzska pred novými útokmi Hollande vyhlásil, že vláda schvaľuje nové zákony a posilňuje bezpečnosť, ale teroristická hrozba je stále vysoko pravdepodobná.

 

Siedmeho januára 2015 dvojica islamských extrémistov vtrhla do redakcie francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo v Paríži, zabila 11 ľudí v jej priestoroch a takisto jedného policajta pred budovou časopisu.

 

 

Nasledovali útoky na políciu na parížskej ulici a na civilistov v supermarkete s kóšer potravinami.

 

 

Pri dvojdňovom vlaňajšom januárovom krviprelievaní v oblasti Paríža prišlo o život celkovo 17 ľudí, z nich traja policajti.

 

Hollande v dnešnom prejave vyhlásil, že policajti zomreli pri výkone služobných povinností, "aby sme my mohli žiť slobodne".




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies