Hokej-ženy-MS: USA získali titul po triumfe nad Kanadou, Češky obhájili bronz

NETKY.SK • 17 Apríl 2023, 11:50 • 2 min
Hokej-ženy-MS: USA získali titul po triumfe nad Kanadou, Češky obhájili bronz

BRAMPTON - Hokejistky USA získali titul majsteriek sveta, keď zdolali domáce Kanaďanky 6:3. Bronzové medaily obhájili české reprezentantky, ktoré zvíťazili v súboji o 3. miesto nad Švajčiarkami 3:2.

slovakia

left justify in out

Hokejistky USA získali jubilejný desiaty titul majsteriek sveta. Vo finále svetového šampionátu v Bramptone zdolali domáce Kanaďanky 6:3. Hilary Knightová sa na triumfe podieľala hetrikom a strelila aj kľúčový gól Američaniek tri minúty a desať sekúnd pred koncom, keď zlomila nerozhodný stav 3:3. Na svetových šampionátoch nastrieľala dokopy už rekordných 61 gólov. Hráčky USA vybojovali prvé zlato po štyroch rokoch. Kanaďanky neobhájili titul z predchádzajúcich dvoch MS, do svojej zbierky pridali deviate striebro. Naďalej tak vedú historickú medailovú bilanciu (12-9-1).

 

Bronzové medaily obhájili české reprezentantky, ktoré zvíťazili v súboji o 3. miesto nad Švajčiarkami 3:2. Na všetkých troch góloch českého družstva sa podieľala Denisa Křízová, ktorá dvakrát skórovala a asistovala aj pri presnom zásahu Michaely Pejzlovej.

 

MS žien v Bramptone finále: Kanada - USA 3:6 (1:1, 2:1, 0:4)

 

Góly: 7. Poulinová (Ambroseová, Jennerová), 26. Jennerová (Fastová, Rattrayová), 30. Jennerová (Fastová, Poulinová) - 19. Murphyová (Carpenterová), 29. Knightová (Kesselová), 46. Harveyová, 57. Knightová (Heiseová, Carpenterová), 58. Knightová (Harveyová, Kesselová), 59. Barnesová o 3. miesto: Česko - Švajčiarsko 3:2 (2:1, 1:1, 0:0) Góly: 12. Křízová (Vanišová, Tejralová), 15. Pejzlová (Vanišová, Křízová), 38. Křízová (Tejralová, Jandusíková) - 12. Stalderová (Quennecová, Müllerová), 29. Lutzová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies