Pri veľkej protidrogovej akcii zadržali päť osôb

NETKY.SK • 29 Máj 2019, 17:58 • 2 min
Pri veľkej protidrogovej akcii zadržali päť osôb

BRATISLAVA - Protizločinecká jednotka Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zasahovala v stredu ráno v okolí Nitry. Dôvodom bola drogová trestná činnosť týkajúca sa aj mesta Sereď.

slovakia

left justify in out

Akcia s názvom VENAL 3 sa skončila 16 obvineniami zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, 12 z nich bolo aj z drogovej trestnej činnosti. Šesť obvinených je vo väzbe. Polícia zadržala päť osôb, medzi nimi aj policajta a príslušníka Kriminálneho úradu Finančnej správy. Po ďalších piatich intenzívne pátra.

 

"Počas vyšetrovania sme vypočuli svedkov, vykonali domové prehliadky aj prehliadky iných priestorov. Bolo nutné vstupovať aj do obydlí a vykonať množstvo ďalších úkonov a znaleckých skúmaní," spresnila polícia na sociálnej sieti.

 

Zločinecká skupina mala podľa polície najmenej od roku 2007 pôsobiť prevažne v Trnavskom a Bratislavskom kraji, najmä v Seredi, Galante, Trnave, Nitre a v ich širšom okolí. Malo ísť predovšetkým o drogovú a násilnú trestnú činnosť.

 

"Násilie mali využívať na posilnenie postavenia v regiónoch alebo zastrašovanie svojich členov či konkurenčných skupín. Všetko, samozrejme, za účelom zisku," vysvetľuje polícia.

 

Zločinecká skupina mala zabezpečovať látky na výrobu metamfetamínu a drogu vyrábať. Mala tiež zadovažovať kokaín a medzi sebou predávať na distribúciu cez svojich dílerov konečným užívateľom.

 

"Od roku 2015 do minulého roku tak mala zabezpečiť prekurzory na výrobu takmer 80 kilogramov metamfetamínu za viac ako 1,8 milióna eur," uviedla polícia s tým, že v tomto prípade hrozia tresty odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie.

 

Finančná správa SR je podľa hovorkyne Ivany Skokanovej pripravená poskytnúť pri vyšetrovaní potrebnú súčinnosť.

 

"Vzhľadom na to, že prípad rieši polícia, nebudeme v tejto chvíli konkretizovať žiadne podrobnosti. Môžeme však ubezpečiť, že ak sa preukáže previnenie pracovníka finančnej správy, vedenie finančnej správy bude postupovať nekompromisne," uviedla Skokanová. Dodala, že akékoľvek páchanie trestnej činnosti je neakceptovateľné.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona