Muž utrpel infarkt a zomrel. Správanie lekára všetkých zarazilo!

NETKY.SK • 15 Február 2022, 10:23 • 2 min
Muž utrpel infarkt a zomrel. Správanie lekára všetkých zarazilo!

BRATISLAVA - Mužovi privolali záchranku zamestnankyne jednej z bratislavských čerpacích staníc po tom, ako dostal infarkt. To, čo nasledovalo, by zrejme nikto nečakal.

slovakia

left justify in out

O prípad sa podelila na sociánej sieti dcéra zamestnankyne prevádzky, ktorá bola svedkyňou štvrkového incidentu. Uviedla, že stály zákazník si chodieval kupovať každé ráno na pumpu noviny. Po tom, ako si ich kúpil vo štvrtok 10. feburára, odišiel do svojho auta. Následne začal trúbiť, aby si ho niekto všimol, keďže mu zostalo nevoľno. Zamestnankyne mu poskytli prvú pomoc a zavolali záchranku

 

img

 

Sanitka prišla do 10 - 15 minút. Vystúpil z nej lekár, ktorý sa podľa svedkýň správal arogantne. Pristúpil k pacientovi, ktorý sa veľmi potil a nevládal rozprávať a začal na neho kričať, nech vystúpi z auta. Keď si uvedomil, že mužovi je zle, chytil ho za bundu a vytiahol von.

 

„Pána, ktorý nevedel sedieť, nieto ešte stáť na nohách, nechali, aby prešiel po vlastných nohách do sanitky! A keď videli, že nevládze, tak ho chytili, aby sa nepovedalo, pod pazuchami a vliekli ho do sanitky. Pán opretý o nich sa šúchal po kolenách, lebo opakujem, nevládal,“ opísala nemenovaná. 

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Čelná zrážka vlakov si vyžiadala mŕtveho a 30 zranených

 

Lekárovi v tom začal zvoniť jeho telefón, ktorý hodil do kríkov a vypustil ďalší vulgarizmus. Popritom volala pacientovi jeho manželka, s ktorou sa porozprávala predavačka z pumpy a spýtala sa lekára, kam pacienta odvezú, aby mohla informovať manželku. Ten však odvetil, že jej nie je povinný nič povedať. 

 

img

 

„Zavrel dvere na sanitke asi po 30 minútach, čo boli pri pacientovi, a dali sa na odchod. V tom mu pracovníčka pumpy ešte stihla cez otvorené okno sanitky zakričať, že podáva podnet za to, ako sa ten blbec, ktorý si hovorí doktor, správal, a on jej nezabudol zakričať naspäť,že je pi...a.“  

 

Zamestnankyne sa napokon dozvedeli, že pán zomrel. Záchranná zdravotná služba (ZSS) v Bratislave už vyšetruje podozrenie zo zlyhania lekára. 

 

Možno vás zaujme: Muž s nožom zaútočil na parížskej stanici

 

František Majerský, prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov, pre Netky uviedol, že lekári a záchranári by sa mali vždy správať profesionálne. O prípade však zatiaľ nemá bližšie informácie a pozná ho len sprostredkovane. „Ako komora záchranárov máme opakované sťažnosti nie na postup, ale na správanie našich kolegov, bohužiaľ. Je veľmi zlé, keď sa záchranár alebo lekár v danej chvíli správa nevhodne k pacientovi, ktorý ho potrebuje. Všetci sme unavení, ale stále sa musíme správať ako profesionáli a ako ľudia. Ak je niekto z niečoho frustrovaný, treba si to vybiť niekde inde,“ uviedol. 

 

img

František Majerský

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona