Halák sa účasti Slovenska na európskom tíme nebráni

NETKY.SK • 24 Január 2015, 16:06 • 2 min
Halák sa účasti Slovenska na európskom tíme nebráni

COLUMBUS - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák sa účasti na Svetovom pohári 2016 v spoločnom európskom tíme nebráni.

slovakia

left justify in out

Na rozdiel od niektorých svojich krajanov si myslí, že to je dobrý nápad.
      

"Samozrejme, keby to bolo pred 10 rokmi, to by bolo iné, vtedy sme mali v profilige veľa hráčov. Teraz je v NHL asi 12 Slovákov, to je na kompletné mužstvo málo. Ja som tomu otvorený. Bude super zahrať si s hráčmi iných krajín," povedal Halák pre denník USA Today pred nedeľňajším Zápasom hviezd v Columbuse. Pre brankára New Yorku Islanders to bude prvá účasť na prestížnej exhibícii.
      

Formát Svetového pohára 2016 organizátori ešte neoznámili, ale Slovensko by sa malo predstaviť v európskom výbere v spoločnosti krajín ako Nemecko, Švajčiarsko, Slovinsko či Dánsko. Svoje tímy postavia veľmoci Kanada, USA, Rusko, Švédsko, Fínsko a Česko, ôsmym štartujúcim bude severoamerický výber hráčov do 23 rokov.
      

Idea spoločného tímu Európy sa páči aj Anže Kopitarovi. "Myslím, že organizátori sa snažia urobiť z podujatia čo najlepší turnaj. Ak je to o tom, tak s tým nemám problém," povedal slovinský útočník Los Angeles Kings.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies