HOKEJ-NHL: Henrik Lundqvist má problémy so srdcom a vynechá najbližšiu sezónu

NETKY.SK • 18 December 2020, 19:10 • 2 min
HOKEJ-NHL: Henrik Lundqvist má problémy so srdcom a vynechá najbližšiu sezónu

Jeden z najlepších brankárov sveta si v budúcej sezóne nezachytá.

slovakia

left justify in out

BRATISLAVA 18. decembra 

 

 Henrik Lundqvist má bližšie nespresnené problémy so srdcom a tie ho prinútia vynechať najbližšiu sezónu v NHL. Švédska brankárska legenda uviedla, že sa podrobila rôznym vyšetreniam a ich výsledky jej spôsobili menší šok. "Ak mám byť úprimný, od lekárov som dostal správu, ktorá ma nepotešila. Sú to pre mňa náročné chvíle a veľmi ich prežívam. Moje srdce nie je v takej kondícii, aby som mohol hrať hokej. V najbližšej sezóne ma na ľade neuvidíte. Prioritu má vyriešenie týchto problémov," uviedol Henrik Lundqvist na twitteri, cituje ho web NHL.

Tridsaťosemročný Lundqvist sa po dlhoročnom pôsobení v tíme New York Rangers rozhodol predĺžiť si kariéru v konkurenčnom Washingtone, kde hrávajú aj Slováci Richard Pánik a Martin Fehérváry. V októbri podpísal jednoročný kontrakt na 1,5 mil. USD, ale bránku Capitals zatiaľ strážiť nebude. "Organizácia Washington Capitals podporuje Henrika Lundqvista v jeho rozhodnutí prerušiť kariéry pre problémy so srdcom. Zdravie našich hráčov je zo všetkého najdôležitejšie. Želáme Henrikovi aj jeho rodine len to najlepšie," píše sa vo vyhlásení Capitals. "Ďakujem, že ste mi dali šancu a podporujete ma v ťažkých časoch, ktoré sú pre mňa veľká výzva. Najbližšie týždne strávim s rodinou a potom budem informovať o ďalších svojich krokoch," uviedol Lundqvist aj na adresu nového zamestnávateľa.

Počas 15 rokov v tíme NY Rangers sa charizmatický Švéd síce nedočkal Stanley Cupu, ale prekonal niekoľko klubových rekordov a pridal aj viacero individuálnych ocenení. V roku 2012 si prevzal Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára NHL a o dva roky neskor si zachytal vo finále bojov o Stanleyho pohár (NY Rangers prehral s Los Angeles Kings 1:4). Až päťkrát sa stal súčasťou výberového podujatia All-Star Game. V roku 2006 sa v Turíne stal olympijským víťazom a zlato z majstrovstiev sveta má z roku 2017 z Kolína nad Rýnom a Paríža.

Lundqvist sa počas kariéry prezentoval aj v charitatívnych projektoch a to najmä s bývalým americkým tenistom Johnom McEnroeom. Jeho nadácia Henrika Lundqvista sa usiluje o vytvorenie pozitívnych zmien v živote detí a dospelých prostredníctvom vzdelávania a zdravotnej starostlivosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Vavra
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies