Meta tento týždeň zruší tisíce pracovných miest

NETKY.SK • 7 Marec 2023, 15:46 • 2 min
Meta tento týždeň zruší tisíce pracovných miest

Washington - Meta Platforms, materská spoločnosť sociálnej siete Facebook, zruší už tento týždeň tisíce pracovných miest v rámci reorganizácie a znižovania počtu zamestnancov.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť odštartuje nové kolo prepúšťania len niekoľko mesiacov po tom, ako vlani v novembri znížila počet zamestnancov o 11.000 alebo 13 % svojej pracovnej sily. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Bloomberg News. Najväčšia svetová sociálna sieť sa snaží stať sa efektívnejšou a zjednodušuje svoju štruktúru, keďže zápasí s prudko rastúcimi nákladmi a slabým reklamným trhom. Meta redukuje celé tímy, ktoré považuje za nepodstatné, informovala Bloomberg News vo februári. Hromadné prepúšťanie spoločnosti vlani v novembri bolo jedným z najväčších v minulom roku a prvé v histórii spoločnosti. Meta po spomalení príjmov z reklamy a zmene zamerania sa na platformu virtuálnej reality zvanú metaverse požiadala riaditeľov a viceprezidentov, aby vytvorili zoznamy zamestnancov, ktorých možno prepustiť. Táto fáza prepúšťania by mohla byť ukončená v priebehu budúceho týždňa. Tí, ktorí pracujú na pláne, dúfajú, že ho budú mať pripravený ešte predtým, ako generálny riaditeľ Mark Zuckerberg odíde na rodičovskú dovolenku s tretím dieťaťom, čo môže byť každú chvíľu, uviedol zdroj, ktorý nechcel byť menovaný. Novembrové škrty boli prekvapením, ale ďalšie kolo prepúšťania už zamestnanci Meta vo veľkej miere očakávali. Zuckerberg nazval rok 2023 "rokom efektívnosti" a spoločnosť túto tému komunikovala so zamestnancami počas hodnotenia výkonu, ktoré bolo dokončené minulý týždeň. Pracovníci spoločnosti Menlo Park v Kalifornii naznačili, že tam panuje zvýšená úzkosť a nízka morálka medzi kolegami. Niektorí zamestnanci vyjadrili obavy, či dostanú svoje odmeny, ktoré sa majú rozdeľovať tento mesiac, ak predtým prídu o prácu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona