Japonská príroda päťkrát inak: Nahliadnite na miesta, ktoré sú ako z rozprávky

NETKY.SK • 22 Október 2023, 18:00 • 2 min
Japonská príroda päťkrát inak: Nahliadnite na miesta, ktoré sú ako z rozprávky

Japonsko ročne priláka takmer tridsať miliónov návštevníkov. Tokio je hlavným lákadlom a často je na prvom mieste v zozname mnohých ľudí. Prinášame vám niečo málo z japonskej prírody alias niekoľko miest, ktoré sa jednoznačne oplatí vidieť, pretože vám poskytnú nezabudnuteľný zážitok.

slovakia

left justify in out


1.  Roklina Takachiho (Takachiho-cho)

 

Takachiho Gorge je skutočne živá verzia japonského umenia. Roklina másto metrov vysoké steny z čadičových skál, ktoré sa týčia nad modrozelenými vodami rieky Gokase.

Bridlicovo-šedé vertikálne útesy sú ozdobené machom a obrastené stromami, čo vytvára atmosféru dostatočne magickú na to, aby inšpirovala vznik legiend. 

Na časti cesty pozdĺž úzkeho kanála sa vodopád Minainotaki rúti zhora dolu a dodáva rokline Takachiho ešte očarujúcejšiu a mýtickejšiu príťažlivosť.

 

 

 

2. Jigokudani (Pekelné údolie)

 

Jigokudani, hoci má rovnaký názov ako slávny japonský opičí park, je niečo úplne iné. Ide o tlejúci sopečný kráter, ktorý je ako malý kúsok pekla na zemi. Je to miesto, kde japonská krajina ventiluje temnejšiu stránku svojej prírody v sírových gejzíroch a jazierkach bublajúceho bahna.

Teplo z Jigokudani robí viac než len parenie krajiny, ale ohrieva aj pramenité vody najznámejších japonských termálnych kúpeľov Noboribetsu. Luxusný rezort sa vyvinul na strane krátera a ľudia sa tam hrnú, aby si užili terapeutické výhody minerálnej vody. .

Kto by veril, že návšteva pekla bude niekedy taká populárna...

3. Ohromujúce vodopády Nachi, Wakayama

 

Vodopád Nachi je jedným z troch najvyšších japonských vodopádov s neprerušovanou výškou 133 metrov.

Nachádza sav polovici hory Nachi ako súčasť Kumano Nachi Taisha, ktorá je jednou z troch svätýň Kumano v prefektúre Wakayama.

Táto svätyňa je súčasťou veľkého komplexu susedných náboženských miest, ktoré spájajú budhizmus a šintoizmus

Oblasť je tiež súčasťou svetového dedičstva UNESCO posvätných miest.

4. Shiretoko (Hokkaido)

Najsevernejší japonský ostrov Hokkaido je preplnený úžasnými prírodnými zaujímavosťami, no zatiaľ si chceme posvietiť najmä na jedno konkrétne miesto; Shiretoko.

Tento polostrov na východnej strane ostrova je vyhláseným národným parkom a je taký vzdialený, že jeho veľké časti je možné pozorovať iba z lode. Časť národného parku, ktorú môžete objavovať po súši, obývajú medvede, jelene a líšky. 

Môžete tiež vidieť veľa pekných vodopádov a jazier, ale jednou z hlavných atrakcií je driftový ľad, ktorý tu môžete vidieť v zime. 

5. Yoshino, Kansai

Toto je pravdepodobnenajznámejšia "čerešňová destinácia" Japonska.

Pohorie Kii obklopujúce mesto pokrýva viac ako 30-tisíc sakurových stromov, pričom sezóna začína koncom marca. Hviezda predstavenia je na hore Yoshino - obrovská čerešňa, ktorej konáre sa skláňajú k zemi. Je osvetlená od súmraku až do polnoci.

Zdroje:

https://www.pandotrip.com/top-10-natural-wonders-in-japan-29361/

https://sweetripjapan.com/nachi-waterfall/

https://blog.japanwondertravel.com/best-places-to-visit-for-nature-lovers-32201

https://www.thetimes.co.uk/travel/destinations/japan/guide-to-cherry-blossom-holidays-in-japan

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: freepik.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies