Aj online bohoslužba môže priniesť zázrak

NETKY.SK • 29 Apríl 2021, 08:17 • 2 min
Aj online bohoslužba môže priniesť zázrak

Nedávna minulosť priniesla nejednu neočakávanú zmenu v spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Aj najväčší extrovert spoznal, ako horko chutí izolácia, a aj najdobrodružnejšia povaha sa musela, chtiac-nechtiac, uspokojiť s netúlavými topánkami. Všetko sa uzatvorilo, dokonca aj možnosť niečoho nového.


Väčšina sa prispôsobila
Nie je žiaden človek, ktorý by nepocítil dôsledok pandémie, a ktorého by aspoň čiastočne nezasiahla. Výnimku, prirodzene, netvorila ani kresťanská komunita, čo sa prejavilo na zrušených bohoslužbách a netradične slávených sviatkoch. Našťastie, väčšina sa prispôsobila, a naučila sa využívať to, čo Boh ponúka prostredníctvom modernej doby. Online vysielanie teda spojilo veriacich nedeľu čo nedeľu, a aj keď sa pevný stisk ruky nedá ničím nahradiť, Stvoriteľ opäť raz preukázal, že mu nie je vonkoncom nič nemožné.

 

img

 

Bolesť
Dievča sa pozrelo na hodinky a potešilo sa. Cirkev, do ktorej patrí, bude vysielať naživo. Bolo zvedavé, čo jej Boh prinesie, a verilo, že duša opäť dostane vytúžený vitamín na prežitie. Posadilo sa teda, a rozhodlo sa, že kým bude počúvať kazateľa a iných hovoriacich členov z videa, vychutná si aj dobrý nedeľný obed. Len čo sa však pustilo do jedla, ozvala sa intenzívna bolesť. Iste, dievčinu to neprekvapilo, veď len minulý týždeň absolvovala operáciu, dávka nepohodlia bola prirodzená. Šokovala ju však sila, s akou sa rana ohlásila. Musela odložiť vidličku, nechať nedojedený obed na pokoji a dúfať, že o chvíľu to pominie.

 

Modlitba
Kazateľ ukončil kázeň a nastal čas na modlitbu. „Bože, prosím ťa aj za tých, ktorí sú chorí a práve teraz pociťujú nejakú bolesť," hovoril kazateľ, „pomôž im a uzdrav ich." Dievčina si zrazu uvedomila, že má mokré líce. Plakala a slzy jej tiekli bez toho, aby poznala dôvod. A potom si všimla ešte čosi ďalšie. Bolesť, nech bola predtým akokoľvek neznesiteľná, sa kamsi vytratila. Ostala po nej už len spomienka. Svet možno prežíva obmedzenia, ale Boh je neobmedzený. Jeho moc je rovnaká bez ohľadu na vonkajšie dianie. Počuje, stará sa, a koná nejeden zázrak. Stačí sa len presvedčiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies