Plavkyne zaplávali 145 kilometrov v Dunaji za dva dni

NETKY.SK • 26 August 2019, 17:41 • 2 min
Plavkyne zaplávali 145 kilometrov v Dunaji za dva dni

BRATISLAVA - Šestica plavkýň z Pink Ladies La Manche sa cez víkend (24. - 25. 8.) pokúsila preplávať Dunaj od rakúskych hraníc po maďarské.

slovakia

left justify in out

Tréning mal byť ich skúškou pred ich spoločným cieľom - preplávať kanál La Manche. Pre nepriaznivé počasie sa napokon plavkyniam podarilo zdolať 145 z celkových 175 kilometrov. O tom informovala členka Pink Ladies La Manche Soňa Rebrová.

 

V sobotu plavkyne preplávali postupne 95 kilometrov, pričom každá z nich plávala približne dve hodiny. V nedeľu ráno sa zobudili do silných búrok s bleskami a štart museli odložiť. Napokon sa plávalo štyri hodiny, avšak prišla ďalšia búrka a uvažovalo sa o ukončení podujatia.

 

"Akcia však splnila svoje poslanie. Pink Ladies si vyskúšali, aké je to vystúpiť z komfortnej zóny plaveckého bazéna či pokoja stojatej vody. Dunajské prúdy, víry, vietor a búrky s bleskami ich poriadne preverili," povedala organizátorka Andrea Ostrihoňová, predsedníčka Ľadových medveďov Bratislava.

 

Ako dodala, "výletné lode a nákladné člny pridali výdatné vlny. Plavkyne sa ponamáhali nielen vo vode - prenášanie, nakladanie a vykladanie sprievodného člna bolo neoddeliteľnou súčasťou oboch dní."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies