Hlavnú triedu v moldavskom Kišiňove zablokovali protivládni demonštranti, búria sa pre bankový škandál

NETKY.SK • 12 Október 2015, 12:00 • 2 min
Hlavnú triedu v moldavskom Kišiňove zablokovali protivládni demonštranti, búria sa pre bankový škandál

KIŠIŇOV - Hlavnú triedu v moldavskej metropole Kišiňov zablokovalo dnes približne 400 prívržencov tamojšej proruskej opozície, požadujúcich odstúpenie vlády, ktorá čelí vlne odporu vyvolanej škandálom okolo vlaňajšieho zmiznutia vyše miliardy eur z niekoľkých bánk.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP informuje, že demonštranti pod vedením predsedu proruskej Našej strany Renata Usatiiho ešte pred svitaním zaparkovali na kišiňovskom Bulváre Štefana Veľkého desiatky áut a ochromili tak premávku v čase rannej dopravnej špičky. Protest trvajúci vyše dve hodiny ukončili po vyjednávaní s políciou a mestskými orgánmi.

 

Vlna protivládnych protestov vyvolaná bankovým škandálom sa v Moldavsku začala 6. septembra. Demonštranti požadujú objasnenie straty v prepočte približne 1,35 miliardy eur, odstúpenie vysokopostavených štátnych činiteľov a predčasné voľby. Pred vládnymi budovami v meste vyrástli stovky stanov a aktivisti vyhlasujú, že sa nerozídu, pokým nebudú splnené ich požiadavky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies