Svetom koluje ďalšia nebezpečná výzva

NETKY.SK • 8 Február 2020, 07:57 • 2 min
Svetom koluje ďalšia nebezpečná výzva

BRATISLAVA - TikTok je jedna z najobľúbenejších sociálnych sietí poslednej doby, obzvlášť deti a mladiství si ju absolútne zamilovali. Číha na nich ale niekoľko nástrah, vrátane takých, do ktorých používatelia spadnú sami. Jednou z nich je aj výzva, ktorá sa v anglicky hovoriacich krajinách prezýva "skullbreaker", čiže rozbíjač lebky. Tá môže dieťa stáť aj život.

slovakia

left justify in out

Vo výzve Skullbreaker vedľa seba stoja tri osoby, z ktorých v ohrození je tá, ktorá stojí uprostred. Zvyšné dve jej totiž musia za skoku zozadu podkopnúť nohy, čo má za dôsledok veľmi škaredý pád na zem. Deti, ktoré túto výzvu skúšajú, sa môžu veľmi vážne zraniť alebo aj zomrieť. Hoci výzva už sa aplikáciou TikTok šíri dlho, najväčší rozruch vyvolala po tom, čo začalo internetom kolovať video z Venezuely, uvádza extra.cz. Chlapec, ktorý si na ňom nechal svojimi priateľmi podkopnúť nohy, mal podľa tamojšej polície skončiť po úraze hlavy v nemocnici na oddelení intenzívnej starostlivosti.

 

 

Odborníci pred touto nebezpečnou zábavou varujú. "Varujte svojich súrodencov, deti, vnúčatá, synovcov aj netere, aby sa do tejto výzvy nepúšťali. Prasknutá lebka a poškodenie mozgu sú len dve z niekoľkých možných rizík, ktorým by sa vystavili, "citoval odborníkmi britský denník Mirror.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies