Reportáž: Hráči Slovana si museli počas sviatkov strážiť hmotnosť, inak im hrozí pokuta

NETKY.SK • 8 Január 2019, 11:33 • 2 min
Reportáž: Hráči Slovana si museli počas sviatkov strážiť hmotnosť, inak im hrozí pokuta

BRATISLAVA - Hráči jesenného lídra tabuľky najvyššej slovenskej futbalovej súťaže ŠK Slovan Bratislava začali v pondelok popoludní zimnú prípravu na jarnú časť sezóny 2018/2019, ktorú by radi uzavreli ziskom majstrovského titulu. Belasí prišli na zraz v dobrej nálade. Na úvod zimnej prípravy ich čaká tradičné testovanie hráčov a kontrola hmotnosti tela.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Hráči to majú zakomponované aj v zmluvách. Samozrejme prihliada sa na individuálne charakteristiky každého z nich, ale pokiaľ by pribrali, môže dôjsť aj ku sankciám," s úsmevom poznamenal mediálny manažér aktuálneho lídra Tomáš Schügerl. Na rozdiel od minulých rokov bude mať prípravné obdobie belasých odlišnú podobu. Zimná príprava bude rozdelená na tri bloky - úvodný absolvujú hráči v domácich podmienkach, následne vycestujú na Maltu a potom ich čaká dvojtýždňové sústredenie v tureckom Beleku. Mužstvo na jar odohrá domáce duely už na novom Národnom štadióne v Bratislave.

 

Tolerantní boli aj voči hráčom s pravoslávnym vyznaním

Tréner Martin Ševela nemal v prvý deň zimnej prípravy k dispozícii kompletný káder. Zo stabilných hráčov jesene chýbali na pondelňajšom úvodnom zraze Vasil Božikov, Arťom Suchockij, Boris Cmiljanič, Vukan Savičevič, Dejan Dražič či Aleksandar Čavrič. "Stredopoliar Dávid Holman je chorý, pridá sa o deň či dva. Tolerantní sme boli aj voči hráčom s pravoslávnym vyznaním, tí prežívajú Vianoce neskôr, majú to posunuté, pridajú sa o niečo neskôr. Potrvá dva - tri dni, keď budeme pokope. Do prípravy berieme aj štvoricu chlapcov z našej devätnástky.  Bude záležať na nich, ako sa predvedú a prípadne zostanú v kádri na jarnú časť," skonštatoval v mixzóne kormidelník belasých.

 

Slovan na jeseň neprehral

Po jesennej časti a 18 odohraných kolách Slovan neokúsil ešte chuť z prehry, na čele tabuľky Fortuna ligy má 8-bodový náskok pred druhou Dunajskou Stredou, tretia Žilina zaostáva o 12 bodov. "Máme pred sebou nejaké výzvy. Chceme zostať na tom mieste v tabuľke, na akom sme ukončili jesennú časť. Takže chceme skončiť prví, chceme získať majstrovský titul. Musíme sa dobre pripraviť počas zimnej prestávky aj na leto, urobíme pre to všetko," zdôraznil športový riaditeľ bratislavského klubu Richard Trutz.

 

Hráči sa tešia na Tehelné pole
Prvým súperom v príprave bude 16. januára o 17.00 h český prvoligista Sigma Olomouc. Malo by ísť o zápasovú premiéru na novom štadióne na Tehelnom poli. "Predpoklad je taký, že sa tam bude hrať, ak bude dobré počasie a ihrisko sa nezničí, či nebude hroziť nejaké zranenie. Uvidíme. Je to stále otvorené," poznamenal Richard Trutz.
 

Ďoležité prípravné zápasy

ŠK Slovan prijal pozvanie na Tipsport Malta Cup, ktorý je spojený s týždňovým herným sústredením. "Belasí" 18. januára odcestujú do Valletty, kde ich o deň neskôr čaká úvodný zápas turnaja s Mladou Boleslavou. Na základe výsledku si zahrá Slovan vo finále alebo v dueli o 3. miesto, a to so Zbrojovkou Brno alebo víťazom základnej časti zimnej Tipsport ligy. Sústredenie na Malte uzavrú zverenci trénera Martina Ševelu 24. januára prípravným súbojom s miestnym tímom Gzira United.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies