Hit tohto leta? Novinka od Teraborsuk "Ruky hore" nesmie chýbať na žiadnej zábave

NETKY.SK • 3 Júl 2023, 10:00 • 2 min
Hit tohto leta? Novinka od Teraborsuk "Ruky hore" nesmie chýbať na žiadnej zábave

Vtip, nadhľad, irónia, chytľavý text, perfektná produkcia i videoklip, v ktorom sa nájdu mnohí z nás. Novinka z dielne slovenskej kapely Teraborsuk sa vám vryje hlboko do uší. K letnému obdobiu totiž pasuje dokonale.

slovakia

left justify in out

Ako Dynamix ich pozná celé Slovensko, veď ich videoklipy majú na YouTube milióny zhliadnutí. Na popularite im však neubrala ani zmena mena a pätica členov už pár mesiacov vystupuje pod názvom TERABORSUK. S novým pomenovaním, zdá sa, nabrali i nový dych. 

Chcú šíriť radosť a zabávať sa
V roku 2020 skupina vydala debutový album Tri šibeničky, ktorý medzi fanúšikmi silno zarezonoval. Ich videoklipy a piesne v slovenskom i rusínskom jazyku majú dodnes státisícové až miliónové počty pozretí, čo kapelu naštartovalo do napĺňania ďalších hudobných vízií. Napríklad, neprestajne baviť ľudí a svojimi skladbami im prispieť (nielen) k pohodovému letu.


Po vydaní nového albumu Dobre sa mám, ktorý vyšiel 3. mája tohto roka, ako aj singla Tancuj, prichádzajú pohodoví sympaťáci s tanečnou novinkou Ruky hore. Hoci sa názov kapely dávno zmenil, nimi preferovaný žáner nie. Členovia ostali verní predovšetkým rusínskemu folklóru a pop-rockovej tvorbe, čoho dôkazom je tiež spomínaná novinka. Viac už o nej prezrádza Ján Papcun: „Skladbu – konkrétne hudbu a aranžmá, napísal Tomáš Smrek, text zas ja. Spojenie Ruky hore vyzýva našich fanúšikov, aby aspoň na chvíľu zabudli na starosti a žili. Netrápili sa tým, čo si myslia iní, ale dali ruky hore a bavili sa.“

Akčná atmosféra na nakrúcaní
K chytľavej skladbe samozrejme patrí i rovnako pútavý videoklip. „V spolupráci s naším Jankom Papcunom a Frenkym Stružákom vznikol vskutku zaujímavý video-obraz k piesni. Nechýba v ňom energia, adrenalín, rýchlosť, nebezpečenstvo a v neposlednom rade krásne dievčatá. Počas natáčania sme sa, žiaľ, nezaobišli bez rýchlej záchrannej služby, keďže jedna z účastníčok motokrosu spadla a zlomila si kľúčnu kosť. Aktuálne je v nemocnici po operácii, ale v poriadku a s úsmevom na tvári,“ znejú slová Tomáša Smreka.

Pracovné leto a po ňom krst
Členovia kapely v zložení v Tomáš Smrek – zakladateľ a frontman kapely, Ján Papcun – hráč na bicie, pri oboch ostatných albumoch aj textár niekoľkých skladieb, Martin Čerkala – basgitarista, skvelý spevák s rusínskymi koreňmi, Michal Balucha – gitarista, ako najmladší článok zoskupenia a najstarší člen Ján Bak – hráč na dychové nástroje, ktorý pracuje aj ako učiteľ na ZUŠ i konzervatóriu, sú v týchto dňoch naplno zameraní na koncertnú/festivalovú sezónu.

 

Práve zoznam vystúpení pravidelne aktualizujú na webovej stránke skupiny i sociálnych sieťach. Fanúšikom taktiež pripomínajú krst albumu Dobre sa mám už 6. októbra, kde ich najnovší, hoc už vydaný, folk-rockový počin, oficiálne uvedú do života. Jeho súčasťou bude privítanie hostí, ktorí spolupracovali na albume. Konkrétne mená však ostávajú v tajnosti. Príde aj krstný otec či rodičia, no viac zatiaľ nechcú prezrádzať. 

„Lístky na podujatie sú v predaji na webe predpredaj.sk, a to od 1.7. 2023. Prví fanúšikovia si budú môcť zakúpiť vstupenky za zvýhodnenú cenu,“ dodáva na záver manažér kapely Majo Sirka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Andrea Čurná, Foto: TERABORSUK
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies