Hewlett Packard Enterprise prepustí minimálne 5000 zamestnancov

NETKY.SK • 23 September 2017, 12:06 • 2 min
Hewlett Packard Enterprise prepustí minimálne 5000 zamestnancov

PALO ALTO - Americká spoločnosť Hewlett Packard Enterprise (HP) plánuje zrušiť minimálne 5000 pracovných miest. Dôvodom je rastúci tlak konkurencie, ktorý spoločnosť núti pokračovať v znižovaní nákladov.

slovakia

left justify in out

Redukcia bude predstavovať približne 10 % pracovnej sily spoločnosti, uviedli pre agentúru Bloomberg zdroje oboznámené so situáciou. S prepúšťaním by sa malo začať do konca tohto roka, pričom sa očakáva, že znižovanie počtu pracovných pozícií sa dotkne ako zamestnancov v USA, tak aj v iných krajinách sveta, vrátane manažérskych.

 

Výkonná riaditeľka Hewlett Packard Enterprise Meg Whitmanová ešte začiatkom septembra pre analytikov uviedla, že firma musí zredukovať pracovné pozície, ak chce zvýšiť svoju efektívnosť. Ako dodal finančný riaditeľ spoločnosti Tim Stonesifer, cieľom firmy je v najbližších troch rokoch zredukovať náklady približne o 1,5 miliardy USD (1,25 miliardy eur).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies