Herečka Uma Thurman priviedla na svet dievčatko

NETKY.SK • 16 Júl 2012, 18:42 • 2 min
Herečka Uma Thurman priviedla na svet dievčatko

Herečka Uma Thurman priviedla na svet dievčatko - Celebrity Americká herečka Uma Thurman priviedla v nedeľu 15. júla na svet dievčatko.

slovakia

left justify in out

img

Americká herečka Uma Thurman priviedla v nedeľu 15. júla na svet dievčatko. Jej hovorca to potvrdil pre agentúru The Associated Press. Pre 42-ročnú hviezdu je to prvé dieťa s jej 49-ročným snúbencom - finančníkom Arpadom Bussonom, s ktorým tvorí pár od roku 2007. Obaja však už majú po dve deti z predchádzajúcich vzťahov. Thurman má z druhého manželstva s hercom Ethanom Hawkeom 14-ročnú dcéru Mayu a 10-ročného syna Levona. Bussonovi zas supermodelka Elle Macpherson priviedla na svet synov Arpada Flynna Alexandra, ktorý má 14 rokov, a Aurelia Cya Andreu, ktorý má deväť rokov.

Uma Karuna Thurman sa narodila 29. apríla 1970 v Bostone. V osemdesiatych rokoch pôsobila ako profesionálna modelka, až kým sa v roku 1988 nezačala sústreďovať na herectvo. Predstavila sa v širokej škále filmov - od romantických komédií, drám, sci-fi až po akčné trilery. Najväčšiu slávu jej však priniesli snímky režiséra Quentina Tarantina z deväťdesiatych rokov a začiatku 21. storočia. Medzi najúspešnejšie filmy, v ktorých si zahrala, patria Nebezpečné známosti (1988), Pulp Fiction: Historky z podsvetia (1994), Gattaca (1997) a Kill Bill (2003) a Kill Bill 2 (2004). Za stvárnenie Mie Wallace v Pulp Fiction ju nominovali na Oscara. Na svojom konte má tiež Zlatý glóbus za úlohu Debby Miller v televíznom filme Duševná slepota (2002) a ďalšie tri nominácie na toto ocenenie.

Thurman má za sebou aj niekoľko prepadákov ako napríklad filmy Batman a Robin (1997) a Pomstitelia (1998), za ktoré si vyslúžila nominácie na Zlatú malinu. Naposledy sa v slovenských kinách predstavila v snímke Miláčik (2012), kde si zahrala po boku Roberta Pattinsona, Holliday Grainger, Kristin Scott Thomas a Christiny Ricci. Koncom decembra bude mať na Slovensku premiéru športová komédia Chlap na roztrhanie talianskeho režiséra Gabriela Muccina. Okrem Thurman sa v ňom objavia aj Gerard Butler, Jessica Biel, Judy Greer, Dennis Quaid či Catherine Zeta-Jones.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies