Herci budú čítať v nemocnici deťom aj dospelým

NETKY.SK • 17 Marec 2018, 10:09 • 2 min
Herci budú čítať v nemocnici deťom aj dospelým

NITRA – Herci Divadla Andreja Bagara (DAB) v Nitre budú čítať detským aj dospelým pacientom vo Fakultnej nemocnici Nitra z kníh, ktoré súvisia s titulmi z repertoáru divadla.

slovakia

left justify in out

Pri príležitosti marca – mesiaca knihy navštívia v pondelok 19. marca o 14:30 úsek veľkých detí Kliniky novorodencov, detí a dorastu. Herci Anna Rakovská, Barbora Andrešičová, Andrea Sabová, Marián Viskup, Roman Poláčik a Juraj Ďuriš budú deťom čítať z knihy Ferdo Mravec od Ondreja Sekoru. Táto rozprávka mala v DAB premiéru v roku 2014.

Potom sa presunú na oddelenie rádioterapie a klinickej onkológie, kde onkologickým pacientom prečítajú niečo z literárnej klasiky - Otca Horiota od Honoré de Balzaca. Premiéru inscenácie Otec Goriot divadlo uvedie 13. apríla. „Pri tejto príležitosti sa nám podarilo renovovať knižnicu, ktorú máme na oddelení. Doplnili sme ju novými policami a v neposlednom rade najmä novými knihami, ktoré taktiež pomáhajú skrátiť čas pacientom počas hospitalizácie,“ informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice Nitra Tatiana Timková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies