Henkel neplánuje odchod z trhov Ruska a Ukrajiny

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 12:19 • 2 min
Henkel neplánuje odchod z trhov Ruska a Ukrajiny

FRANKFURT - Nemecká skupina Henkel vyrábajúca spotrebné chemické produkty potvrdila, že neplánuje odísť z Ruska a Ukrajiny, hoci očakáva, že situácia na tamojších trhoch zostane náročná vzhľadom na pokračujúcu krízu.

slovakia

left justify in out

"Dosiahli sme tam významný rast a veríme v budúcnosť oboch krajín," povedal v pondelok generálny riaditeľ spoločnosti Kasper Rorsted. Šéf firmy Henkel dodal, že jeho spoločnosť očakáva stagnáciu vo východnej Európe a ďalší tlak na ruskú ekonomiku a menu v dôsledku konfliktu na východe Ukrajiny. Rusko je však pre Henkel štvrtým najväčším trhom, na ktorom dosahuje ročné tržby v sume približne 1,1 mld. eur. Skupina má niekoľko závodov aj na Ukrajine. Spoločnosť Henkel zároveň v pondelok potvrdila, že v tomto roku predpokladá rast svojich organických tržieb, ktoré nezahŕňajú akvizície, na úrovni 3 až 5 %. Firma stále plánuje zvýšenie svojej upravenej prevádzkovej marže na 16 % z vlaňajších 15,8 %.


Henkel pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Henkel Slovensko, ktorá bola založená v októbri 1991, vtedy ešte pod názvom Henkel-Palma ako spoločný podnik rakúskej spoločnosti Henkel Austria a vtedajšieho štátneho podniku Palma. Spoločnosť Henkel Slovensko je súčasťou Henkel Central Eastern Europe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies