Sulík sa zastal Matoviča, prezradil aj to, aký lockdown podporí SaS

NETKY.SK • 13 December 2020, 13:07 • 2 min
Sulík sa zastal Matoviča, prezradil aj to, aký lockdown podporí SaS

Vicepremiér Richard Sulík sa v relácii vo verejnoprávnej televízii vyjadril zmierlivo k premiérovi Igorovi Matovičovi.

slovakia

left justify in out

„Čo bude potom?“ pýtal sa v relácii O 5 minút 12 Richard Sulík k téme lockdownu, resp. aký podporí práve jeho strana Sloboda a Solidarita (SaS). Žiada však, aby sa prijal plán. „Chvíľku to klesne, zaspíme na vavrínoch a potom pôjdeme znova hore,“ ktorý sa zastal Igora Matoviča, že za všetko zlé nemôže on.

 

 

Vicepremiér sa vyjadril aj k tomu, či bude v stredu na vláde hlasovať za radikálnejší a skorší lockdown. Chce vidieť plán a ak súčasťou neho bude lockdown, tak bude súhlasiť. Prezradil, že nebude proti lockdownom v okresoch, ktoré sú na tom najhoršie.

 

Práve k tomu však potrebuje vidieť plán. „Ja som predložil pandemický plán semafor zdravia,“ dodal s tým, že nebol prijatý. „Pokiaľ nebudeme mať plán, ja vám neviem dnes povedať,“ povedal o tom, či bude súhlasiť s lockdownom.

 

 

Kompenzácia nájmov ide. Druhý druh pomoci je, podľa Sulíka to, že ministerstvo sociálnych vecí prepláca časť platov a časť odvodov. Sulík naznačil aj nápad, ako by to mohlo fungovať v reštauráciách. Chcel by pred vstupom do nich meranie teplôt, hygienické štandardy, rozostupy stolov či zapisovanie zákazníkov.

 

Vicepremiér tiež poukázal na to, že sa zhoršilo podnikateľské prostredie za ostatných 12 rokov, preto prichádza s podnikateľským kilečkom. „Nestavajme to tak, že všetkému je na vine Igor Matovič. Nie je to pravda,“ povedal Sulík zmierlivo.

 

Prečítajte si ako sa minister Marek Krajčí vysvetlil číslo 5 v nemocniciach. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies