Helen Mirren stvárni kráľovnú Alžbetu II. na Broadwayi

NETKY.SK • 7 August 2014, 16:10 • 2 min
Helen Mirren stvárni kráľovnú Alžbetu II. na Broadwayi

USA - Britská herečka Helen Mirren sa na budúci rok predstaví na Broadwayi. Stane sa tak v predstavení The Audience, ktoré malo v Londýne premiéru vlani vo februári.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatdeväťročná Mirren stvárňuje v tejto hre kráľovnú Alžbetu II., ktorú si zahrala aj v snímke Kráľovná (2006). Za výkon v nej získala Oscara, pričom za účinkovanie v The Audience jej zas vlani udelili Olivier Award a Evening Standard Theatre Award.

Autorom hry o pravidelných stretnutiach kráľovnej s jednotlivými premiérmi Veľkej Británie je Peter Morgan, ktorý taktiež napísal scenár filmu Kráľovná. The Audience bude mať na Broadwayi premiéru 8. marca v Gerald Schoenfeld Theatre, pričom predstavenie budú hrať do 28. júna. Pre Mirren pôjde už o tretie účinkovanie na Broadwayi, predtým sa predstavila v hrách Mesiac na dedine od Ivana Sergejeviča Turgeneva a Tanec smrti od Augusta Strindberga, pričom za obe si vyslúžila nominácie na ceny Tony. 

 

Helen Mirren zatiaľ získala štyri ceny BAFTA, štyri Emmy, tri Zlaté glóbusy a tiež Oscara v kategórii Najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe za spomínaný film Kráľovná (2006). Okrem toho má na konte aj ďalšie tri nominácie na cenu americkej Akadémie filmových umení a vied, a to za snímky Šialenstvo kráľa Juraja (1994), Gosford Park (2001) a The Last Station (2009). Účinkovala tiež napríklad v sérii britských kriminálnych filmov Hlavný podozrivý (1991 - 2006), komédii Hore bez (2003), televíznom filme Kráľovná Alžbeta (2005), trileroch Na odstrel (2009) a Dlh (2010), akčnej komédii RED: Vo výslužbe a extrémne nebezpeční (2010) a jej pokračovaní Red 2 (2013), či životopisnej snímke Hitchcock (2012), v ktorej stvárnila manželku slávneho režiséra Almu Reville. Okrem toho prepožičala svoj hlas dekanke Hardscrabble - dračici z animáku Príšerky: Univerzita (2013).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies