Havelangea po šiestich dňoch prepustili z nemocnice

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 09:19 • 2 min
Havelangea po šiestich dňoch prepustili z nemocnice

RIO DE JANEIRO - Bývalého dlhoročného prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Joaa Havelangea prepustili z nemocnice v Riu de Janeiro, kde strávil šesť dní s infekciou dýchacích ciest.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne nemocnice 98-ročný funkcionár zareagoval na liečbu veľmi dobre a v utorok popoludní mu dali lekári zelenú. Informovala o tom športová sekcia portálu yahoo.com.
      

Havelangeho, ktorý stál na čele FIFA v rokoch 1974 - 1998, hospitalizovali na niekoľko mesiacov už pred dvoma rokmi, vtedy išlo o infekciu na pravom členku. Tá sa mu rozšírila na srdce a pľúca, ale on sám niekoľkokrát prekvapil fyzioterapeutov, keď sa relatívne rýchlo zotavil so srdcových a dýchacích problémov. 
      

Brazílsky funkcionár sa stal v posledných rokoch kontroverznou osobou, v roku 2011 rezignoval zo zdravotných dôvodov na svoj post v Medzinárodnom olympijskom výbore (MOV), čím sa vyhol možnému trestu za údajne bratie úplatkov od spoločnosti ISL vtedajšieho marketingového partnera FIFA. Jeho odstúpenie prišlo iba tri dni predtým, ako exekutíva MOV zverejnila tvrdenie, že dostal za spomínané služby milión dolárov.
      

Ako bývalý olympijský plavec a hráč vodného póla bol Havelange členom MOV od roku 1963 a až do svojej rezignácie bol jeho najstarším členom. V roku 1998 ho vystriedal švajčiarsky funkcionár Sepp Blatter, ktorý je na čele FIFA aj v súčasnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies