Havária lietadla v San Franciscu má tretiu obeť

NETKY.SK • 13 Júl 2013, 07:11 • 2 min
Havária lietadla v San Franciscu má tretiu obeť

SAN FRANCISCO - Dievča čínskej národnosti sa stalo treťou obeťou nehody lietadla, ktoré havarovalo v kalifornskom San Franciscu v sobotu 6. júla. S odvolaním sa na nemocnicu v San Franciscu a čínske úrady o tom dnes informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia dvoch lekárov všeobecnej nemocnice v kalifornskom San Franciscu bolo dievča bližšie nekonkretizovaného veku od nešťastia v kritickom stave. Národnosť dievčaťa, ktoré svojím zraneniam podľahlo v piatok ráno, spresnil čínsky konzulát v San Franciscu.

 

Pri havárii Boeingu 777 Asiana Airlines zahynuli už predtým dve 16-ročné čínske študentky, pričom zranenia utrpelo ďalších vyše 180 ľudí. Väčšinu zranených prijali práve do sanfranciskej nemocnice, zvyšok záchranári odviezli najmä do nemocnice v Stanforde. Stav ešte dvoch cestujúcich ostáva kritický.

Na palube dopravného lietadla bolo 307 ľudí, z toho 16 členov posádky, ako aj 141 Číňanov, 77 Juhokórejčanov, 61 Američanov a jeden Japonec. Stroj absolvoval zhruba desaťhodinový let zo Soulu, ktorý bol zastávkou na ceste zo Šanghaja. Podľa amerického Národného úradu pre bezpečnosť dopravy (NTSB) zostáva ešte veľa nezodpovedaných otázok o incidente. Hoci predstavitelia úradu odmietli špekulovať o príčine nešťastia, väčšina informácií zverejnených NTBS naznačuje, že vyšetrovanie sa zameriava hlavne na chybu pilota.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies