Pomoc rodinám je brutálny marketing, vyhlásil Kaliňák

NETKY.SK • 12 Jún 2022, 15:53 • 2 min
Pomoc rodinám je brutálny marketing, vyhlásil Kaliňák

BRATISLAVA – Pomoc rodinám je „brutálny marketing“. Ide o podvod na ľuďoch. V diskusnej relácii televízie Markíza to skonštatoval exminister vnútra a člen predsedníctva Smeru-SD Róbert Kaliňák.

slovakia

left justify in out

Koaličný poslanec Juraj Krúpa (OĽaNO) zvažuje, že v prípade prorodinného balíka podporí veto prezidentky Zuzany Čaputovej. „Som za to, aby sme sa k tomu vrátili, prediskutovali a vyprecizovali to, čo je potrebné,“ povedal v diskusii.

 

img

 

Krúpa uviedol, že v balíčku pomoci rodinám sú veci, ktoré by si mali strany ešte medzi sebou prediskutovať. Aj v súčasnosti prebieha podľa neho intenzívna diskusia, ako sa k vetu prezidentky postaviť. Vie tiež o časti poslancov, ktorá by mohla Čaputovej veto podporiť. „Veto prezidentky má podľa mňa svoje rácio,“ povedal Krúpa. V pondelok (13. 6.) má OĽaNO rokovanie klubu, na ktorom sa dohodne, ako bude v tejto veci pokračovať, povedal.

 

„Preferujem riešenie v štvorkoalícii, ako nejakými ad hoc koalíciami alebo inými spôsobmi. Mne sa akýkoľvek náznak spolupráce s extrémistami 'bridí',“ zdôraznil Krúpa na margo hlasovania o pomoci. Zároveň vidí priestor na to, aby o balíku rozhodol Ústavný súd SR. Kaliňák skonštatoval, že návrh pomoci rodinám je zle urobený. „On sa tvári, že tu ide niečo dať rodinám, ale z druhého vrecka rodín vyťahuje tie isté peniaze. Je tu nulová bilancia,“ tvrdí exminister. Koalícii radí, aby rodinám dali peniaze navyše a nebrali samosprávam.

 

img

 

Krúpa si myslí, že stojí za zamyslenie pokúsiť sa dostať preč Maroša Žilinku z postu generálneho prokurátora. Obvinený riaditeľ Tiposu Marek Kaňka by podľa neho pravdepodobne mal byť odvolaný z funkcie. Šéfa rezortu financií Igora Matoviča (OĽaNO) považuje za celkom dobrého ministra. Je podľa Krúpu logické, že niektoré veci komunikuje Matovič, keďže je šéfom hnutia. O tom, či je komunikácia dobrá alebo zlá, môžu diskutovať, uviedol.

 

V prípade, že by sa Smeru podarilo vyvolať predčasné voľby, je vylúčené, že by Kaliňák kandidoval. Zároveň podľa Kaliňáka momentálne nikto neuvažuje nad tým, že by predseda Smeru-SD Robert Fico kandidoval za prezidenta. Skonštatoval však, že by mal šancu a bol by fantastickou hlavou štátu. Voliči podľa Kaliňáka od Fica teraz očakávajú, že bude lídrom v oblasti exekutívy. Exminister si tiež myslí, že bývalému špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi, ktorý je aktuálne vo väzbe, udelí Európsky súd pre ľudské práva milosť.

 

img

 

V diskusii sa rečníci dotkli aj niekoľkých káuz, ktoré sa vyšetrujú. Kaliňák poukazuje na obvinenia Kaňku, bývalého štátneho tajomníka ministerstva financií Vladimíra Tvarošku a poslanca Martina Borguľu (Sme rodina). Tie sú podľa neho dôkazom, že ide o politické kauzy. Považuje to za jasný signál pre strany, že ak prestanú poslúchať, tak je s nimi koniec.

 

Krúpa necháva všetky kauzy na orgány činné v trestnom konaní (OČTK). „Pre Smer je to katastrofa, lebo tu máme OČTK bez vplyvov a zásahov politickej moci,“ zhodnotil.

 

Možno vás zaujme: Bittó Cigániková sa nebojí, že bude Sulík odvolaný. Ako zahlasuje Gyimesi?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies