Havaj zakazuje fajčenie mladším ako 21 rokov

NETKY.SK • 25 Apríl 2015, 15:09 • 2 min
Havaj zakazuje fajčenie mladším ako 21 rokov

HONOLULU - Parlament amerického štátu Havaj v piatok schválil návrh zákona zakazujúceho fajčenie osobám mladším ako 21 rokov.

slovakia

left justify in out

Opatrenie, ktoré na vstup do platnosti potrebuje podpis guvernéra, bude zakazovať aj predaj elektronických cigariet. Ide o prelomovú normu, keďže v ostatných amerických štátoch je fajčenie na rozdiel od alkoholu povolené už od 18, respektíve 19 rokov. V prípade porušenia normy na Havaji, rodnom štáte prezidenta Baracka Obamu, môžu byť porušovatelia postihovaní finančnou pokutou až do výšky 50 dolárov alebo verejnoprospešnými prácami.


Choroby spojené s fajčením spôsobia v USA smrť viac ako 480-tisíc ľudí ročne, pričom aktívne zlozvyku holduje približne 20 percent Američanov. V porovnaní so 60. rokmi ide takmer 25-percentný pokles. Podľa oficiálnych štatistík 90 percent z pravidelných havajských fajčiarov získalo návyk pred 19. rokom života.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies