Situácia v Katalánsku je vážna, demonštranti už obsadili letisko v Barcelone

NETKY.SK • 15 Október 2019, 14:56 • 2 min
Situácia v Katalánsku je vážna, demonštranti už obsadili letisko v Barcelone

BRATISLAVA - rezort zahraničia SR upozorňuje na protesty a rozsiahle dopravné obmedzenia, ktoré sú momentálne vo všetkých väčších mestách Katalánska. jedná sa najmä o Barcelonu, Gironu, Lleidu či Tarragonu. Demonštrácie vypukli po rozsudkoch španielskeho súdu nad separatistickými lídrami

slovakia

left justify in out

V Barcelone obsadili protestujúci terminál letiska a snažia sa blokovať všetky dopravné tepny do mesta, teda cesty aj železnice. 

 

"Slovenským občanom cestujúcim do tohto regiónu naďalej odporúčame vyhnúť sa masovým zhromaždeniam a protestným sprievodom. Je potrebné sledovať aktuálnu situáciu, obmedzenia na cestách a možné náhle zmeny v odchodoch vlakov a lietadiel," napísalo dnes ministerstvo na svojej internetovej stránke.

 

 

Okrem iného tiež pripomenulo, že v oblasti zasahujú aj vojenské a policajné posily. Chaotickú situáciu sa podľa rezortu zahraničia snažia zneužiť aj kriminálne živly na pouličné a vreckové krádeže. Cestovatelia môžu preto využiť službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na stránke ministerstva. Hlavné barcelonské letisko El Prat zaznamenalo už viacero zmeškaných alebo zrušených letov.

 

 

Španielsky najvyšší súd odsúdil 12 obžalovaných vrátane bývalého katalánskeho vicepremiéra Oriola Junquerasa. Deviatich uznal súd za vinných z protištátnej činnosti a vymeral im tresty v rozmedzí deväť až 13 rokov. Troch súd odsúdil len za občiansku neposlušnosť a do väzenia ich neposlal.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies