Krásny príbeh, ktorý vás dojme. Dubajský šejk daroval dievčatku z Iraku stádo koní

NETKY.SK • 24 Júl 2023, 21:00 • 2 min
Krásny príbeh, ktorý vás dojme. Dubajský šejk daroval dievčatku z Iraku stádo koní

DUBAJ - Šejk Mohammed tiež nariadil postaviť v Kurdistane tréningové centrum na pomoc jazdcom.

slovakia

left justify in out

Šejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum, viceprezident a predseda vlády Spojených arabských emirátov a emir Dubaja, v pondelok obdaroval 8-ročnú džokejku z Iraku – Laniu Fakher po tom, čo jej zomrela kobyla. Srdcervúce video, na ktorom Lania plače nad mŕtvym telom svojej kobyly „Jasno“, sa cez víkend stalo virálnym a u ľudí vyvolalo vlnu súcitu a solidarity.


Kobylu jej daroval otec, keď mala 5 rokov. Vo videu Lania hovorí, že kobyla nedávno ochorela a snažila sa o ňu postarať najlepšie, ako vedela a pokúsiť sa ju zachrániť, aj napriek tomu, že lekársky tím nikomu neodporúčal, aby sa ku kobyle približovali. Osemročné dievčatko opísalo zosnulú kobylu „Jasno“ ako svojho najbližšieho priateľa, na ktorého nikdy nezabudne. 

   

Po zhliadnutí záberov šejk Mohammed nariadil, aby dievčatku odovzdali stádo koní a zriadili výstavbu jazdeckého centra, ktoré má Lanii pomôcť trénovať a rozvíjať svoje zručnosti a zároveň učiť ostatné deti jazdiť. „Tieto správy splnia Laniin sen,“ povedal Laniin otec. „Od jej piatich rokov bolo jej snom stať sa jazdkyňou na koni. Dar od šejka Mohammeda by jej pomohol prekonať žiaľ za koňom, ktorý práve zomrel,“ doplnil.

Lania povedala, že jej ambíciou je reprezentovať svoj ľud na medzinárodných jazdeckých podujatiach a učiť mladých ľudí z Kurdistanu jazdiť. „Dúfam, že keď vyrastiem, budem učiť mladých mužov a ženy z Kurdistanu jazdectvo.“ 

 

Šejk Mohammed je známy svojou láskou ku koňom. Povedal, že jednou z jeho prvých spomienok bol cval v púšti so svojím otcom, šejkom Rashidom Al Maktoumom. Vášen šejka Mohammeda prerástla do chovu plnokrvníkov, ktorý sa stal najväčším a najúspešnejším dostihovým tímom na svete. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
arabnews.com/thenationalnews.com/KB Netky, Foto: twitter Dubai Media Office
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies