Turecko je pripravené urobiť každý krok, aby pravda vyšla najavo

NETKY.SK • 21 Júl 2022, 07:03 • 2 min
Turecko je pripravené urobiť každý krok, aby pravda vyšla najavo

ANKARA - Turecko v stredu odmietlo tvrdenia, že stojí za útokom na turistický rezort pri meste Záchó v irackom autonómnom regióne Kurdistan.

slovakia

left justify in out

Pri útoku na turistický rezort pri meste Záchó v irackom autonómnom regióne Kurdistan zahynulo osem osôb a ďalších 23 ľudí utrpelo zranenia. 


Turecko vo svojom vyhlásení uviedlo, že „Ankara bola zarmútená, keď sa dopočula o obetiach pri tomto útoku," s tým, že „Turecko je pri protiteroristických operáciách proti zakázaným kurdským milíciám maximálne obozretné, aby sa vyhlo civilným obetiam či poškodeniu historických kultúrnych pamiatok."

 

Prečítajte si aj: Zelenský odmietnutý! Tieto štáty mu povedali nie

 

img

 

Stredajší útok zasiahol turistický rezort v obci Parách. Všetky obete boli občanmi Iraku, uviedli predstavitelia mesta Záchó. Dodali, že Turecko bombardovalo Parách dvakrát tvrdiac, že sa tam nachádzajú členovia zakázanej PKK.

 

Turecká strana všetky obvinenia odmieta a irackú vládu vyzvali, „aby nerobila vyjadrenia ovplyvnené rétorikou a propagandou ohavnej teroristickej organizácie Strana kurdských pracujúcich (PKK) a aby spolupracovala na odhalení páchateľov tohto krutého činu." Dodali, že „Turecko je pripravené urobiť každý krok, aby pravda vyšla najavo." 

 

Mohlo by vás zaujímať aj: Zelenská vystúpila v americkom Kongrese. O čo žiadala?


img


Turecko spustilo v apríli novú pozemnú a vzdušnú ofenzívu na severe Iraku proti členom PKK, ktorú zaradilo na zoznam teroristických organizácii, pripomína DPA. Odôvodnilo to tým, že sa chráni pred teroristickými útokmi a má právo na sebaobranu.

PKK od roku 1984 vedie ozbrojený boj za autonómiu a posilnenie práv pre Kurdov v Turecku, ktorý si už vyžiadal desaťtisíce obetí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies